View Single Post
Vechi 11.09.2012, 18:25:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Poti sa mai dai si alte fragmente despre acest subiect si sa le discutam.
Imi place stilul transant si logic al sfantului despre nemantuirea paganilor .Pe el il cred, pe tine nu. Si vreau sa vad de ce fac in mintea mea aceste diferente .Caci teoretic si tu esti la fel de corect in ce spui,caci reproduci corect aceste idei .Si aceste dogme ale mantuirii in BO si numai in ea ,le cred de fapt.
Iustin, asa e bine, sa ii crezi pe sfinti, nu pe mine sau pe altii. Si e firesc sa fii mai receptiv la un sfant, acela era sfant, vorbea sub influenta harului, eu sunt pacatos, pot doar reproduce ce spune un sfant, nu am si viata sfanta.
Tot raspunsul la scrisoare l-am postat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14349
Sfantul ii raspundea unei femei care spunea si ea ca se mantuiesc si pagani si eretici.
Dau si primul pasaj, ca sa se observe ca e vorba de mantuirea paganilor si ereticilor.
"In desert dar, si cu pacat cugetati si ziceti ca oamenii buni dintre pagani si mahomedani se vor mantui, adica vor intra in comuniune cu Dumnezeu!... Nu!... Biserica a recunoscut intotdeauna ca exista un singur mijloc de mantuire: Rascumparatorul! Ea a recunoscut ca cele mai mari virtuti ale firii cazute pogoara in iad. Daca dreptii adevaratei Biserici si facatorii de minuni care credeau in Rascumparatorul ce urma sa vina pogorau in iad, cum va inchipuiti ca paganii si mahomedanii care nu au cunoscut si nu au crezut in Rascumparator vor capata mantuirea numai pentru ca ei vi se par dumneavoastra draguti si buni, cand mantuirea nu se obtine decat printr-un singur, va repet, un singur mijloc si acesta este credinta in Rascumparator!"
Reply With Quote