View Single Post
Vechi 12.09.2012, 14:49:22
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Membrii ASUR, frate Eugen, abia asteapta sa le dai cuvantul... Iti vor "demonstra" vrute si nevrute de te doare mintea... Ei sunt siguri ca au raspuns la toate intrebarile si ca detin pozitii inechivoce. Asa le spune mintea lor!
Frate Ioan Cezar "stiu ca nu stiu nimic, insa stiu ca pot sti mai multe decat stiu" (Scorate). De aceea nu pot "accepta" demonstratii fateziste mentale. Nu sustin ca nu pot fi pacalit... insa nadajduiesc in mila Domnului si ajutorul harului Sau ca sa studiez si sa inteleg adecvat stiinta (paradigma stiintfica actuala) precum si teologia (care implica evident teopraxia).

O spun cu mandrie poate... sau cu nebunie... pana in prezent in discutiile cu materialisti atei, acestia au preferat in cele din urma "sa imi inchida gura" printr-o metoda sau alta. (Pot aduce dovezi inechivoce... caci "verba volant scripta manent"). Ce metoda am folosit: metodologia patristica si in contemporaneitate cea a Sfantului Luca al Crimeei: nu contrazicem rezultatele stiintei insa trebuie sa le conferim un sens existential ortodox.

Paradigma stiintifica contemporana, desi corecta, este departe de a fi eshaustiva in ceea ce priveste explicarea modului de funcitionare al universului. De aceea consider pertinent din punct de vedere teologic ortodox sa fie evidentiate limitele stiintei. Chiar si in fiziologie stiinta (paradigma stiintfica contemporana) nu poate explica macar modul de functionare al creierului uman, ce sa mai vorbim de afectivitate, constiinta... cauza aparitiei primei celule vii...
In concluzie dorec sa il citez (aproximativ) pe Socrate care spunea: "filozofii incearca sa ma convinga ca sunt aici si statu de vorba cu voi intucat sunt facut din carne, oase, crieier, ochi, gura... insa consider aceasta printre cele mai cumplite nebunii".
"Singur Dumnezeu este intelept si de pronia divina nu ar trebui sa se indoiasca nici un om".

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Cat priveste neamestecul filosofiei in stiinte si al Teologiei in filosofie si stiinte... Provocator gand!... Merita un strop de reflectie, va multumesc! Eu unul nu m-as grabi, totusi, deocamdata cu o astfel de afirmatie. Dar daca tot ati facut-o, cred ca merita sa reflectam asupra ei.

ASUR este un ghimpe de care ne putem folosi pentru a intelege mai bine lupta din lumea noastra. Nu ca ar fi o lupta noua, ca e veche, de cand lumea, dar ea ne arata sub ce forme, cu ce fel de arme noi-noute lumea voieste sa rupa pe om de Biserica, implicit de Dumnezeu.
Poate sub avantul "tineretii" varstei am facut afirmatii... "utopice". Sunt in asentimentul dvs in ceea ce priveste folosinta ghimpelui. (intotdeauna un ghipe face sa prisoseasca harul lui Dumnezeu in Sfintii Sai).

Sa ne rugam Domnului sa ne lumineze cu harul Sau... sa "scoata" SFINTI la seceris si la pastorire, precum Sfantul Luca al Crimeei care sa rusineze si sa puna pe fuga demonul ateist... demonul necredintei... demonul ignorantei existenitale... demonul ingnorantei duhovnicesti...

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 12.09.2012 at 14:53:12.
Reply With Quote