IOsif vreau sa subliniez ca sunt f.multi parinti care nu isi mai educa copiii in nici un fel,sunt indiferenti ori prea "moderni",lasandu-i ca pe buruieni sa se dezvolte conform cu personalitatea,conform cu natura lor asa cum zicea Rousseau,iar pedagogii moderni speculeaza acest lucru.toti parintii cauta scoli particulare step by stepde ex.acolo unde copilul nu cunoaste nici un fel de reguli(dupa sist.occidental),acolo unde copilul "se trage de siret"cu dascalul spunandu-i pe nume,plimbandu-se in timpil orelor prin clasa,dandu-i poeste nas profesorului...ai putea crede ca sunt un educator invechit.tin insa mortis ca elevii sa respecte reguli de convietuire in grup..aceste reguli le vor aplica si in alte institutii decat in scoala,in Biserica oriunde.Parintii tineri vor copiii lor sa fie cu tupeu,puternici,indrazneti ...cred ca in felul asta nu vor avea complexe.Se inseala.Copiii acestia nu vor putea socializa,vor avea un suflet de gheata,sunt copiii cu privirea "golita"de sentimente.
Eu nu numesc copilarie frumoasa sa stai 6-8 ore pe zi la televizor sau la calculator si sa mananci la McDonald.Ei nu stiu sa se joace eu ii vad zilnic ,ii urmaresc.Au instincte animalice,numai se imbrancesc se scuipa,se injura,se bat.Fetele in calasa a IIa vin cu tocuri,cu buzele date cu luciu(untura aceea cum s-o numi ea),cu unghii facute.Priviti in jur si veti vedea ca nu fabulez.
|