Stau si ma gandesc fara sa fiu ipocrita ce mari acte de caritate am facut?raspuns nici unul.Cate 1 leu la un salariu de 700poate n-a fost de nici un ajutor .Am fost voluntara(citind mesajul Mirelei mi-am amintit)la o fundatie care se ocupa de copii neajutorati..nu stiu cat am fost de folos dar mie mi-a placut.Plecam dimineata cu un sentiment f.placut,cand stii ca nu-ti monitorizeaza nimeni activitatea(inspoecori,directori,responsabili de arie c.)Pentru cei f.tineri fara familie este o scoala a vietii..o mare bucurie.Apoi am fost la Concordia educator de weekend dormeam acolo o seara impreuna cu copiii strazii si asta m-a ajutat enorm sa-i inteleg sa patrund in universul lor,in lumea lor,eram platita dar am facut pe bucatareasa mult timp fara sa cer nimic in schimb(desi precizez ca nu-mi place sa gatesc)eram ajutata de ei ..eu mi-as trimite copii in timpul verii sa faca voluntariat .La Aras,am colaborat cu o fundatie in care erau institutionalizati copii seropozitivi(o scurta perioada)am vazut atatea drame...dar nu eu am daruit ceva ei mi-au daruit mie multe zambete,chipuri inseninate(macar pentru o clipa) si niste lectii de viata pretioase.I-as trimite acolo pe toti copiii astia de bani gata incepand cu Ion Ion Tiriac si continuind cu alte odrasle celebre.
|