View Single Post
Vechi 18.09.2012, 13:10:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Wikipedia nu e o sursă garantată, eventual de confirmare. Iată ce contradicție am găsit unde m-ai trimis, aliniatul 2:
Oare autorul este un Dumnezeul creștin, dar teoria este științifică acceptând manifestările supranaturale ca procese științifice?

Din interviu se înțelege că R.D. este promotor al inteligent design.
Eu am dat o sursa, dureaza doua minute sa cauti pe google expresia intelligent design si sa citesti unul din link-uri. Toate spun acelasi lucru, tu nu ai avut infrmatiile necesare pana acum. Eu am dat inainte un alt citat, nu inteleg ce sustii tu. Toti cei preocupati de acest subiect stiu ce este intelligent design si controversa din SUA legata de introducerea in scoli in locul sau in paralel cu evolutionismul.
Pe scurt, intelligent design spune ca lumea nu a aparut din intamplare, exista dovezi ale unei interventii inteligente. A fost conceputa ca sa poata sa fie acceptata in scoli si sa fie mai apropiata de o teorie stiintifica si de cei ce nu sunt crestini. Creationismul stiintific spune ca lumea a fost creata de Dumnezeu din Sfanta Scriptura.
Unii atei accepta si ei Intelligent design, spunand ca planul inteligent apartine extraterestrilor. Si eu am discutat cu un ateu ce credea asta. Se pare ca nici Dawkins nu respinge aceasta ipoteza: http://www.theoligarch.com/richard-dawkins-aliens.htm
In legatura cu catolicii, acestia dupa Conciliul Vatican II, de la conservatorism au trecut la o deschidere prea mare.
Reply With Quote