Citat:
În prealabil postat de lore86
cred ca se exagereaza zicand ca sunt pecetea lui Antihrist. Dar in mod cert toate aceste carduri ne pregatesc ptr obisnuinta cu un card unic,
|
La fel se poate spune despre bani cand au aparut si inlocuit trocul - au generat un alt nivel de comert, un alt gen de dependenta, alt set de probleme.
La fel si cand banul de hartie a inceput sa inlocuiasca aurul si argintul.
Sau banii electronici pe cei fizici.
Fiecare etapa economica de acest gen a rezolvat anumite probleme si a introdus altele noi.
Si totusi, nimic apocaliptic desi daca tii musai..
Citat:
a carui probaibilate de a fi pierdut/furat e foarte mare deci implicit se va apropune solutia optima: un cip incorporat care nu se poate pierde/fura.
|
De ce "foarte mare"?
Si acum sunt carduri in circulatie si nu mi se pare ca sunt pierdute/furate intr-o proportie atat de mare.
In plus, orice card este protejat cu un PIN care nu este f. usor de aflat.
Exista desigur si infractiuni de acest gen dar nu atat de multe cat cred unii.
Si sa zicem ca este "incorporat".
Cum nu se poate fura?
Nu trebuie decat un bisturiu.
Mai mult, o data ce e "incorporat" si comunicarea se face RF in loc de contact fizic, se deschid noi posibilitati pentru infractiuni.
Citat:
Unii au impresia ca pot alerga cu orice viteza, mizand sa se opreasca exact cand ajung la marginea prapastiei. Poate ca unii vor reusi, dar sansa de a cadea in gol creste considerabil daca nu mergi la pas.
|
Discutabil despre ce inseamna in acest context "sa alergi cu viteza" si "sa mergi la pas".
Citat:
Asa si aici. Nu poti avea toate cardurile: bancar, de sanatate, de cumparaturi , de identitate etc. Apoi sa se centralizeze informatia intr-unul singur. Iar cand se va propune varianta optima nu vei avea puterea sa refuzi. Plus ca vei fi prea familiarizat cu sistemul.
|
Si de ce ai refuza?
E ca si cand ai spune ca ti se ofera un mers ocazional cu masina absolut gratuit dar chipurile trebuie sa refuzi ca-ti pierzi conditia fizica.
Citat:
Cert e ca vor veni vremuri grele. Scripturile trebuie sa se implineasca. Doar o intoarcere la simplitate ne va face sa rezistam. Iar simplitatea nu o vad cu 5-7 carduri in portofel...
|
Dar cu unul singur?

Ce inseamna in acest context "simplitate"?