Citat:
În prealabil postat de AlinB
Sa fim seriosi.
Lumea cu ale ei..cand a mers vreodata societatea per ansamblu intr-o directie fericita?
|
adevarat. Dar atacurile "diplomatice" impotriva Bisericii parca nu au fost nicicand mai acerbe ca acum.
Citat:
Sau poate nu e nici un cip...
|
Ar fi bine sa nu fie asa. Ar fi rau daca ar fi asa si l-am accepta nepasatori.
Citat:
Diavolul nu depinde de tehnologie "hitech"
|
Asa e, dar se foloseste cu succes de ea.
Citat:
ecuatia ispitei sunt aceleasi de la inceputul veacurilor.
|
Natura umana e aceeasi, dars e schimba mereu contextul social, care are si el aportul lui la apostazia oamenilor.
Raman totusi la ideea ca prioritar e viata noastra personala, raportarea noastra sincera si directa la Dumnezeu apoi conjucturile. Cum au existati apostati in toate timpurile, la fel au existat si sfinti in toate timpurile. Reducand totul la esenta, aceasta suntem noi(viata noastra traita in ascultarea de BIserica).
Citat:
Si chiar si asa, ar fi exagerat sa se spuna ca este o macro-diversiune - e un fenomen de proportii f. reduse, scopul lui sunt tulburari locale si de moment.
|
Referitor la dimensiune, sa nu fie oare imaginea creata de noi datorita unor informatii reduse?
Zic asta, gandindu-ma ca poate exista sau nu actiuni similiare si in alte colturi ale lumiii, dar de care nu avem cunostinta. Nu pot garanta ca doar la mine pe ulita sunt nori, cata vreme nu am surse precise si din alte parte. Or daca ipotetic vorbind, vorbim de un plan la nivel mondial, atunci e putin probabil ca acesta sa s efaca cunoscut. E firesc sa se lucreze pe sectoare.
Dar repet, ipotetic vorbind. Poate e doar o agitatie a unor pseudo-ortodocsi(treaba cu cipurile.)
Celalalt aspect, privind venirea lui antihrist ca si crestin il cred si ma astept sa se petreaca intr-un viitor(mai mult sau mai putin apropiat). Trag insa nadejde ca nu voi apuca acele timpuri.
Citat:
Nu stiu cati au observat dar o data cu "cipusoarele" s-a declansat si un val de atacuri anticlericale si stiliste.
|
ca de obicei, cele mai grele lovituri Biserica le primeste dinlauntrul ei. Desi e mult spus. Un fiu al Bisericii nu va ridica niciodata calcaiul impotriva mamei sale. Doar lupii infiltrati inauntru ptr tulburare.
Cred ca asta e o adevarata apostazie. Sa te razvratesti impotriva slujitorilor Bisericii si sa incerci o adevarata reforma in interiorul ei. Eventul sa scoti si oamenii in strada ca sa protesteze.
Asta in conditiile in care viata personala e departe de a fi schimbata....
Citat:
E de ajuns sa cititi comentariile de pe blogurile "saccsiv" si "apologeticum" ca sa intelegi ca "fanii" miscarii in buna parte nu au nimic de a face cu BOR, chiar daca unii se dau "ortodocsi".
|
Ei, isteria i-a apucat pe multi. Unii par ca cu aceste emotii se hranesc.
Ca de obicei, extremele sunt periculoase.