View Single Post
Vechi 19.09.2012, 16:42:31
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Cuviosul Dionisie de la Colciu risipeste tulburarea cu privire la actele electronice, pecetluire si vinovatie:

http://carteromaneasca.wordpress.com...-de-hristos-a/

“Unii duhovnici din Romania, pe care i-am intrebat, au spus asa: „Cu buletinul nu va faceti probleme, ca nu-i bai cu buletinul, fiidca lepadarea va fi clara. Ca se va spune: «Ori te lepezi de Hristos, ori nu poti cumpara si vinde nimic.»”. Altii spun ca-i viclenie, ca o sa fie foarte vicleana treaba, ca n-or sa spuna, „uite, te lepezi de Hristos si poti cumpara sau vinde”. Deci, care-i treaba? O sa fie clara lepadarea?O sa spuna: „Mai, ori accepti asta si poti cumpara orice, dar te lepezi de Hristos, ori daca nu te lepezi de Hristos, n-ai sa poti cumpara nimic din magazine”?
- Apoi da! Da! Asa cred ca o sa fie, o sa spuna clar: „Leapada-te de Hristos si uite, ai toate bunatatile!”

- Parinte Dionisie, se spune ca omul, cand va primi stampila asta, benevol se va lepada de Hristos si n-o sa mai poata face fapte bune, adica o sa fie ca un fel de robot. Multi se tem sa primeasca pasapoartele si buletinele electronice, zic ca ele contin stampila aceasta si chiar s-au creat multe neintelegeri.
- Parinte, e lucru simplu. Cand ti-or pune pe mana sau ti-or da: „Uite, aici e 666, primeste-l!”, si tu vei primi, atuncea esti vinovat, fiindca stim de mici copii ca acela-i Antihristul. Dar, daca el, fara sa te intrebe, fara nimica, nu-ti spune: „Uite, iti dau pasaportul, da’ inauntru am pus stampila lui Antihrist”, nu-ti spune, nu stii nimic, si ai tu ideea ca nu cumva sa fie scris, atuncea n-avem pacat. Avem pacat cand tu singur o ceri: „Da-mi stampila, 666, ca eu ma dau cu voi”. Atuncea-i pacat! Dar daca el ti-o da fara sa stii tu, fara sa iti ceara ideile tale, atuncea nu e. Ca la Dumnezeu nu este nedreptate. Numai Dumnezeu este adevarul.”
Reply With Quote