View Single Post
Vechi 19.09.2012, 16:47:43
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
La fel se poate spune despre bani cand au aparut si inlocuit trocul - au generat un alt nivel de comert, un alt gen de dependenta, alt set de probleme.

La fel si cand banul de hartie a inceput sa inlocuiasca aurul si argintul.

Sau banii electronici pe cei fizici.

Fiecare etapa economica de acest gen a rezolvat anumite probleme si a introdus altele noi.

Si totusi, nimic apocaliptic desi daca tii musai..
in toate cazurile vorbim de ceva palpabil, chiar daca schimbator. In cazul banilor virtuali, lucrurile se cam schimba.
Citat:
De ce "foarte mare"?
Si acum sunt carduri in circulatie si nu mi se pare ca sunt pierdute/furate intr-o proportie atat de mare.
Nu e neaparat sa se intample acest lucru, e suficient ideea sa fie indusa.De aici pana la panica si la dorinta de a fi in siguranta e un singur pas.
Citat:
Si sa zicem ca este "incorporat".
Cum nu se poate fura?
Nu trebuie decat un bisturiu.
Intre a-ti fura cardul din portofel/buzunar si a ti-l scoate cu un bisturiu e totusi o diferenta.
Daca in primul caz nu simti nimic, in al doilea ai totusi nevoie d eo anestezie ca sa nu simti.
Citat:
Mai mult, o data ce e "incorporat" si comunicarea se face RF in loc de contact fizic, se deschid noi posibilitati pentru infractiuni.
De aceea unii o vad ca o incalcare fragranta a libertatii. Bineinteles ca multimea nu trebuie sa stie acest "amanunt"
Citat:
Si de ce ai refuza?
E ca si cand ai spune ca ti se ofera un mers ocazional cu masina absolut gratuit dar chipurile trebuie sa refuzi ca-ti pierzi conditia fizica.
Eu vad altfel. E ca si cum ai alege sa mergi doar cu masina, renuntand la conditia ta fizica.
Citat:
Dar cu unul singur?
Ce inseamna in acest context "simplitate"?
cu unul sau cu sapte acelasi lucru e.
Simplitatea o vad ca o multumire cu putin, cu alimente de baza, cu haine modeste.
Mofturile si confortul ajung sa coste...si uite asa te trezesti intr-un frumos joc de domino.