Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici
Eu cred ca subiectul este foarte clar. Nu am o bază scriptică pentru ceea ce spun, dar cred că aceasta există, din ce rezultă din discuțiile pe care le am cu unii, cu alții. Dar vă întreb: cum să procedeze o familie care își dorește un copil, dar ar fi prudent să aștepte, să spunem, două luni de zile până ce mama trebuie să termine un tratament care ar fi foarte toxic pentru făt? Să ignore orice risc medical și să aibă relații conjugale? Sau să se abțină total, și să reia relațiile conjugale după terminarea tratamentului?
|
amice, in primul rand trebuie sa te gandesti daca Dumnezeu a dat o astfel de porunca si anume cea a abstinentei.
Dumnezeu nu a dat în Biblie o astfel de poruncă. Nicaieri in Biblie NU gasim asa ceva.
Când Dumnezeu vorbește despre datoria soților de a întreține relații sexuale cu partenerul sau partenera de căsătorie, spune:
Bărbatul să-și împlinească față de nevastă datoria de soț; și tot așa să facă și nevasta față de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiți unul pe altul de datoria de soți, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea; apoi să vă împreunați iarăși, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre. Lucrul acesta îl spun ca o îngăduință; nu fac din el o poruncă. (1 Corinteni 7:3-6)
Când spune Apostolul Pavel că este o îngăduință și nu o poruncă, se referă la decizia de a întrerupe pentru o perioadă hotărâtă de ambii soți raporturile sexuale pentru a se îndeletnici cu postul și cu rugăciunea. Atenție, aceasta este o îngăduință și nu o poruncă. Dacă soțul și soția sunt de acord și doresc să se abțină de la relații intime pentru perioada postului și a rugăciunii pot să o facă, dar dacă cel puțin unul din ei nu se simte confortabil să ia această hotărâre, celălalt nu o poate impune ci trebuie să-și îndeplinească datoria de soți și în timpul postului și al rugăciunii.
Abstinența de la relații sexuale cu soțul sau soția nu este înfrânare a poftelor pentru că întreținerea unei relații sexuale sănătoase cu soțul sau soția este o datorie, lăsată de Dumnezeu