View Single Post
Vechi 21.09.2012, 10:54:46
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Mi-a mers bine si asa:
a) prin insingurare si tacere (am o casa la tara, acolo petrec din cand in cand cateva zile; dar ma ajuta si o plimbare mai lunga, printr-un parc linistit, cu putini oameni - imbie la reflectie, la linistirea nervilor; iar impreuna cu rugaciunea predispune la pace sufleteasca si aduce o bucurie aparte, in ciuda oricaror ispite si incercari, oricat de mari ar fi...)
Iertare, dar nu degeneram? Daca abstinenta presupune insingurare si tacere, atunci unde mai e comuniunea frumoasa, dialogul din familie?

Citat:
i) sfatuieste pe altul care duce aceeasi lupta ("metoda expertului") chiar daca habar n-ai ce sa-i spui... :) Zambesc, dar nu glumesc: vei gasi solutii nebanuite!

j) tine conferinte, scrie carti, predica infranarea. As vei fi! Fa-te ca esti cel mai infranat om si, cu uimire vei constata ca .. vei deveni cu fiecare zi! AMIN+
Asta mi se pare o isipta strasnica. MAi ales intr-o lupta duhovniceasca.Sa fac pe invatatul, pe expertul. Cred ca se creaza cadrul prilenic ca vrajmasul sa imi arate cat de "puternic " sunt. Intr-o lupta duhovniceasca, reusesc doar cei smeriti.
Nu am intalnit inca un parinte duhovnicesc imbunatatit sa arate cat de expert e el in practicarea rugaciunii.