Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Sora Lore, va rog sa sesizati ca incerc sa inteleg cu precizie ce problema are Andrei si sa ii raspund strict la obiect. De data asta nu am mai plutit in generalitati ci i-am impartasit din experienta mea, asa cum am avut eu succes. Omul are nevoie de sprijin concret.
|
Frate Ioane, remarca mea nu se refera strict la postul de acum. E o concluzie trasa in urma posturilor dvs din ultimele luni.
Citat:
Probabil ca dvs. nu ati sesizat despre ce e vorba cu adevarat in situatia lui Andrei....
|
Ba da, am sesizat, dar nu de la inceput. De aceea evit sa ii dau sfaturi practice.Un barbat e altfel alcatuit decat o femeie.
Citat:
Cat priveste treaba cu ispita strasnica, fiti linistita: toata consilierea psihologica este pentru unii o ispita strasnica, insa din fericire oamenii care depasesc probleme ale vietii prin consiliere nu isi pierd vremea cu reflectii teologice sterile. Invatati sa acceptati ca intre teologie si psihologie exista o anumita colaborare si ca atunci cand un psiholog cu experienta face o recomandare ar fi bine pentru interlocutor ca aceasta recomandare sa fie luata in serios. Cat priveste comnetariile nestiutorilor, e de inteles... Doar cine cunoaste, pricepe...
|
Toata consilierea psihologica daca contravine cu invatatura Bisericii e o ispita strasnica.Dar slava Domnului ca nu e asa. Mult face o consiliere psihologica sanatoasa. Dar capcana de a se pune pe sine inaintea celorlati, de a se da pe sine ca exemplu, de a da sfaturi la altii e o ispita specifica anumitor medii. Si din pacate, nu oricine vrea sa priceapa.