View Single Post
Vechi 23.09.2012, 00:51:59
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Prietene, pe forum unii cer apa cand voiesc vin. La ce scrie Didina, am oferit si ce a cerut (anume rugaciuni) si o povatuire catre medic. Intrucat sunt convins ca are mare nevoie DE AMBELE. Asa cum dealtfel facem aici pe forum de cate ori cineva e bolnav.
Iar daca nu esti din domeniu, intelege te rog ca ceea ce scrie Didina acolo sunt semnele/simptomele unei boli serioase. Iar daca nu ai cunostinte despre asta, fii rezonabil si accepta ca exista alti oameni care au habar despre ce e vorba si fac un gest crestinesc atunci cand indruma un frate sau o sora de credinta catre medic.
A indruma un om catre serviciile medicale inseamna ca nesocotim pe Dumnezeu?
Da, dacă ”bolnavul” vine la Biserică iar preotul îl îndeamnă să meargă la doctor, atunci înseamnă a-L nesocoti pe Dumnezeu.
Tu crezi că Didina a intrat pe forumulcreștinortodox ca să întrebe la ce doctor să meargă?
33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.
34. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. (Mt6,33-34)

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar;
Poate cugeti un pic la acest adevar. Poate mai bine era sa intrebi, mai intai, inainte sa faci pe istetul. Poate ar fi fost ceva mai elegant si mai sanatos, in definitiv...
Poate cugeti TU un pic la acest adevar. Poate mai bine era sa intrebi, mai intai, inainte sa faci pe istetul. Poate ar fi fost ceva mai elegant si mai sanatos, in definitiv..

Citat:
P.S. Marturisirea lui Hristos oriunde si oricand si hodoronc-tronc?
Pai una e obsesia, alta e credinta in Hristos! Prima e tulburare psi, secunda e sanatate sfanta.
Da, hodoronc-tronc! Mărturisirea lui Hristos oriunde și oricând!
38. Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat și păcătos, și Fiul Omului Se va rușina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinții îngeri.(Mc8,38)

Se pare că n-ai înțeles că orice probleme de sănătate își au originea în dezechilibrul sufletesc, iar medicina, tratamentul și medicamentele încearcă(și uneori reușesc parțial) să redreseze problemele de sănătate fără să restabilească echilibrul sufletesc și-atunci problemele de sănătate vor reapărea(sub o formă sau alta) pentru că nu a fost rezolvată cauza, ci atenuat efectul și nici acela totdeauna; câteodată la un diagnostic clar nu are nici un efect tratamentul.

Citat:
Lipsa de putere la rugaciune ...dispare in functie si de starea de sanatate, pe masura ce sanatatea revine
Eu aș avea mai multă încredere în rugăciunea din ”toiul bolii” pentru că atunci omul are mai puțină încredere în medicamente și în priceperea medicilor și mai mare în milostenia lui Dumnezeu.

Citat:
Insa va rog sa dati atentie opiniei mele, pentru sanatatea dumneavoastra: daca ati trait in mod real experientele despre care scrieti, consider ca lucrul cel mai bun pe care il puteti face in momentul de fata este sa solicitati o consultatie la un medic psihiatru. Fara intarziere!
Toate acestea vi le-am scris cu inima buna si cu deplina responsabilitate, ca psiholog crestin.
De-acum alegerea va apartine. Rolul meu se incheie aici.
Nu, nu se încheie aici!
Nu poate fi responsabilă trimiterea ei la psiholog de pe forumul ortodox fără să-l vizitați dvs pe duhovnic(fără întârziere!), că tot ați folosit dictonul ”psiholog-creștin” care se aseamănă cu ”preot-păcătos”.

Last edited by Demetrius; 25.09.2012 at 00:01:46.
Reply With Quote