Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu sunt complementare - fiecare religie se considera autosuficienta, de aici si problema cu excluderea reciproca pe care am afirmat-o mai sus.
Ma indoiesc ca expunerea de mai sus isi merita titlul de "problema fundamentala a crestinismului ".
In orice caz, poate fi gasita in catehism la capitolul "mantuire" unde este detaliata " mantuirea obiectiva" si " mantuirea subiectiva".
Doar cand omul se uneste desavarsit cu Iisus, nu mai este nevoie de efort voluntar din partea acestuia.
Probabil doar tu stii ce ai vrut sa intelegi prin asta.
Aa..probabil te gandesti la mantuire, din perspectiva orientala, ca un fel de "dizolvare in absolut" 
Inca o demonstratie ca din treburile astea combinate nu iese ce te astepti.
Din perspectiva crestina nu detaliaza nimic - crestinismul e cel care detaliaza pentru crestinism si o face cuprinzator si la obiect fara a fi nevoie de astfel de "ajutoare".
Or fi poate unele puncte morale aparent comune dar esenta este diferita si mutual exclusiva.
Iti amintesc ca budhismul nu e stiinta ci este religie si nu face decat sa emita teorii din perspectiva religioasa, nu clarifica nimic asa cum o teorie nedemonstrata clarifica tot atat cat una demonstrata a fi falsa.
Mumbo jumbo 
|
Alin, limbajul genereaza conflict prin interpretari subiective diferite, pe aceeasi termeni.
O interpretare onesta este cea care concorda cu propriul bun simt prin raportarea la criterii logice si etice obiective.
Daca interpretarea este raportata la "interes", aceasta este viciata.
"
Interesul" poate sa fie individual sau de grup, material sau ideologic.
"
Unirea cu Hristos" - interpretarea viciata :
Aa..probabil te gandesti la mantuire, din perspectiva orientala, ca un fel de "dizolvare in absolut"
"
Unirea cu Hristos" - interpretarea onesta:
Are referinte si in credinta mea cand se spune Rămâneți în Mine și Eu în voi.
Priveste poza cu mama urs si copilul urs din logo, si vei intelege Unirea.
...