View Single Post
Vechi 23.09.2012, 19:36:26
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Hristos în NT ne-a dat o singură poruncă: porunca iubirii. Și deși a spus despre ea că este "nouă", e de când lumea și reprezintă esența celor 10 Porunci. Atenție: cele 10 Porunci, nu cele 9! Căci nu cred că desconsideri celelalte 9 porunci din Decalog, porunca a IV-a fiind singura desconsiderată și călcată în picioare.
pe bune? Cine calca porunca 4 in picioare? Asta e o speculatie "made in adventism" de-a ta. Daca sambata era atat de importanta cu siguranta Hristos ne-ar fi atentionat sa o respectam asa cum a facut cu cinstirea parintilor, iubirea lui Dumnezeu, grija fata de aproapele, dar NU a facut-o

Citat:
Bravos, ai devenit adept al "Sola Scriptura"! Însă trebuie să știi că Sola Scriptura nu înseamnă "Sola Matei 5-7" (unde găsești poruncile lui Hristos), ci Sola toată Scriptura! Trebuie să iei ansablul Cuvântului lui Dumnezeu, nu doar ce-ți convine ție. Iar despre Sabat găsești sute de versete în Scriptură și niciunde Hristos n-a afirmat că porunca a IV-a ar fi desființat-o. Dimpotrivă, a afirmat că n-a venit s-o strice, ci s-o împlinească (Mat.5,17). Ceea ce a și făcut.
te incurci in versete. Hristos a spus ca nu a venit sa strice LEGEA, ci sa o implineasca si NU DECALOGUL, cel pe care il tot trambitezi pe aici, inclusiv porunca 4. Daca e asa voi de ce NU aplicati OCHI PENTRU OCHI SI DINTE PENTRU DINTE pentru ca si indrumarea acesta face parte din LEGE, legea pe care Hristos nu a venit sa o strice?

Citat:
În postarea de mai sus am arătat că Avraam a primit "o astfel de poruncă", mai mult: Dumnezeu declară că a și păzit-o!
speculatie adventista. UNDE SCRIE in VT ca Avraam ar fi pazit vreun sabath? Chiar daca a pazit niste porunci NU scrie NICAIERI ca printre ele sa-ar fi aflat o porunca cu privire la vre-o zi de odihna

Citat:
Da, mă refer la Adam [și Eva]. Acum poți răspunde la întrebarea mea...
unde scrie ca Adam ar fi respectat vreun sabath in Eden? Daca insusi Dumnezeu s-a odihnit nu ar fi trebuit sa o faca si Adam in Eden? Uite ca NU a facut-o si nici NU a primit o astfel de porunca

Citat:
Înțeleg că ne-a oferit un model, nouă oamenilor. De fapt asta și zice prin porunca a IV-a din Decalog, că în virtutea binecuvântării, sfințirii și observării Lui a Sabatului suntem noi obligați să procedăm la fel. Dumnezeu nu obosește pentru a a vea nevoie de "odihnă". La putem spune și despre Adam, în condițiile ideale ale Edenului.
asta NU e un raspuns! Cum adica ne-a oferit noua oamenilor un model? Ce, Dumnezeu nu face NIMIC in ziua de sabath si i-a o pauza, cum facem noi oamenii? Asta e MODELUL divin? Poate la voi la adventisti...

Last edited by stefan florin; 23.09.2012 at 22:19:00.
Reply With Quote