În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dl Ioan Cezar este un dulce copil ponderat. Mi-a fost dat să citesc adevărate osanale
ridicate ctitorului psihanalizei, părintelui complexelor, titanului isteriei, care susțineau, fără nici urmă de probă credibilă, că Sigmund Șlomo Freud s-ar fi convertit înainte de sfârșitul vieții, devenind bun catolic.
Maestre Ioan Cezar, eu vă dovedesc, simplu, că Freud a fost un păcătos notoriu. Cu propriile arme vă dovedesc asta. Sunteți, probabil, la curent cu faptul că fuma ca un șarpe. Deci, omul comitea păcatul de moarte, incompatibil cu mântuirea, al trasului din țigară. În fond, asta ați susținut pe alt topic. Și asta ați susținut și cu ocazia unei plăcute întrevederi, când vă aflați între două țigări, explicându-mi că e un teribil păcat, pentru care însă aveți dezlegare.
Asta, ca să nu mai vorbesc de păcate care se pot ierta: amantlâc notoriu cu cumnată-sa, avorturi, invidii încă și mai notorii pe colegi.
În privința "persecuției" la care a fost supus "sfântul Sigmund Șlomo", mă amuz de ce scrieți. Spre știința celorlalți: omul s-a cărat de la spital spre a-și deschide propriul praxis. Mult mai bănos. Normal, fusese sărac, dar acum dăduse de bani. Doar s-a însurat cu nepoțica lui Ober Rabin von Hamburg. Na klar ?
S-a umplut lumea de persecutați. Îmi amintesc de cel mai mare persecutat al anilor 90. Ion Iliescu. Din funcția de mahăr al CC al PCR "eșuase" în aceea de director de editură. Ăstora să le plângi de milă, nu celor băgați la zdup cu deceniile pentru "uneltire".
|