Citat:
În prealabil postat de r.mircea
Care revelație ne-a spus că omul a evoluat din maimuță și din broaște? Darwin?
|
Oare la atat se limiteaza cunoasterea teoriei evolutioniste? E trist...
Citat:
Visele astea cu milioane și trilioane de ani s-au născut în mințile noastre înfierbântate, nu am văzut un Sfânt Părinte să tâlcuiască așa ceva. Chiar are nevoie Dumnezeu de atâta timp ca să creeze?
|
E trist sa ca nu se doreste intelegerea notiunilor stiintifce precum cea de timp.
De asemea este trist ca unii leaga puterea lui Dumnezeu de timp (Desi Sfintii Parinti, Sfantul Grigorie Palama afrima clar: harul, lucrarea, energia Dumnezeiasca este necreata si infinita. Dumnezeira: Sfanta Treime si harul, lucrarea, energia SA sunt atemporale.).
Citat:
Ce este Revelație este Revelație. Este ceva mai presus de mintea noastră, ce nu puteam afla dacă nu ni se revela, corect? Deci de unde atâta infatuare din partea noastră?
|
Revelatia este una. Detaliile modului functional este altceva. Revelatia spune CINE este Creatorul si arata inechvoc ca scopul creatiei este hristocentric.
Vai de cei ce considera Sfanta Scriptura un Tratat Stiintific.
Vai de cei de au pretenita ca Sfanta Scriptura sa se substituie studiului stiintific (al carui scop este doar explicarea modului in care functioneaza universul, neputand spune nimic despre cauza si scopul existential al acestui mod de functionare).
VAI de cei ce sunt "suparati" pe Dumnezeu ca taince sunt lucrarile LUI, ca EL creaza nu dupa cum "simplist intelege" (ad litteram) mintea umana revelatia creatiei din Sfanta Scriptura. Acesti "suparati" ar trebui sa se smereasca in fata maretiei lucrarii Creatorului si sa Il slaveasca corespunzator, sa isi dea seama ca omul (trup si suflet) este nimic fara Hristos Iisus, fara conlucrarea cu harului Duhului Sfant in Sfanta Biserica, prin Sfintele Taine coform Sfintilor parinti.
Fie ca vor sa aceepte fie ca nu, omul din punct de vedere psiho-somatic nu este decat un animal... insa diferenta o face capacitatea ontololiga de indumenzeire (trup si suflet) intru Hristos Iisus prin conlucrarea cu harul Duhului Sfant, in Sfanta Biserica.
Citat:
Îmi pare rău dacă vorbele astea v-au produs unora alergie sau greață, deși nu cred că ar avea de ce.... Am încercat să cobor puțin mintea mai jos, în inimă...
|
Cu tot respectul consider ca dvs ati incercat sa coborati mintea mai jos... in ingnorata intelectuala.
Fara Hristos Iisus, fara Sfanta Biserica, fara Sfintele Taine, fara conlucrara cu harul Duhului Sfant omul este "nimic" (existential constient)... materie, pamant, atomi...
P.S. Poate cuvintele mele supara... insa ele se vor un indemn la iesirea din ignoranta... atat cea teologica, teopraxica, teognostica cat si cea intelectuala si egocentrista.