Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut
Bunica mea mi-a povestit o intamplare cum ca o intr-o zi cand statea la munca pe deal i s-a facut rau si spunea ca a fost din cauza deochiului, zicea ca era aproape sa moara, si ca s-a scapa de deochi i-a spus un parinte de la o manastire sa spuna rugaciunea " Tatal nostru " de 12 ori si a spus ca pe dea a rostit-o de 12 ori si s-a facut instant bine, acum eu nu stiu nu ma pricep dar deochiul nu se prinde decat de oamenii care nu au o viata curata? sau se poate prinde de oricine? cat de periculos este?
|
Da este adevarat. Deochiul este o forma de manifestare a duhurilor rele, care lucreaza prin oameni care au ganduri necurate in legatura cu semenii lor. Si eu am fost deochiata in adolescenta de mai multe ori. Veneam acasa din oras si incepea sa ma doara capul foarte tare, mi se facea rau de durere, imi scadea tensiunea si aproape lesinam. Mama, care e medic, incerca din toate puterile sa ma resusciteze: medicamente, apa rece, frectii, palme, etc. Poate pare ridicol, dar puteam sa mor. Chiar mama mi-a spus-o. Mai tarziu am vorbit cu un preot care mi-a spus ca singurul remediu pentru asta este o rugaciune speciala din molitfelnic. Dar cine sa cheme preotii acasa pentru asa ceva? E cam greu, dar necesar. Unii au murit din cauza deochiului.