View Single Post
Vechi 25.09.2012, 23:58:04
ovidiu b.
Guest

Implicit Dialog cu Pr Arsenie Papacioc

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu am stiut ca doar mie mi-ai spus acea parere, nu mi-ai mentionat acest lucru. Ai spus de doi sfinti, Anton si Francisc, dar e un lucru bun ca nu esti convins de acest lucru.
Hai să te văd cum mai comentezi și ceea ce ce spune Pr Arsenie Papacioc? Și el este ecumenist?

– În Biserica Catolică, am înțeles că nu mai există epicleza. În azima și în vinul lor mai există Hristos?
– Dacă îmi îngăduiți, dacă ar fi posibil să întreb pe Hristos lucrul acesta, v-aș spune.
Catolicii sunt foarte vinovați, pentru că 1054 de ani am fost împreună. S-au făcut Sinoadele Ecume-nice și ultimul a fost la anul 787. S-au făcut șapte Si-noade Ecumenice care au stabilit dogmele despre Mântuitorul, despre Duhul Sfânt, despre Maica Dom-nului, despre firile și puterile Mântuitorului. S-au stabilit toate aceste lucruri împreună cu ei. De ce s-au despărțit la anul 1054? Și au început cu interpretări proprii. Au schimbat Crezul. Nu sunt eretici pentru noi, pentru că au șapte Taine; cum le au ei, cu aspectele lor simbolice – dar le au.
Dacă n-ar avea aceste șapte Taine ar fi eretici. Este numai o greșeală confesională. Dar ne despart foarte importante lucruri de dogmă.
Referitor la sfinții catolici, ei nu făceau dog-matică când trăiau. Dacă am face o comparație între Sfântul Serafim de Sarov și Sfântul Francisc de Assisi, ei erau sfinți prin rugăciune, prin lipsuri extra-ordinare, nu vorbeau de rău. Ei rămân de valoare.

Last edited by ovidiu b.; 26.09.2012 at 00:25:40.
Reply With Quote