Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Nu cumva facti eroarea de a asocia pacatul stramosesc cu activitatea sexuala?
Sper de asemnea ca nu aveti frustrari sau traumne legate de activitatea sexuala umana fireasca, adica sa cosiderati ca activitatea sexuala este "un rau necesar". Dumnezeu binecuvinteaza Taina Sfintei Cununii deci implicit activitatea sexuala fireasca.
Activitatea sexuala a animalelor este condusa fiziologic de hormoni si de vointa inteligenta care are ca scop: asigurarea hranei si reproducerea.
Activitate sexuala a omului ar trebui sa fie condusa duhovniceste de harul Duhului Sfant si asa cum afrima Parintele Arsenie Boca, in casatorie "nu este bun nici abuzul nici refuzul" activitatii sexuale firesti.
Taina Casatoriei implica dragostea atat duhovniceasca cat si psiho-somatica dintre cei 2 miri.
|
Ei bine, iacătă acuma lucrurile nu-s mai chiar așa bune foarte, fizic vorbind. Florile putrezesc, trupul de asemenea (până la venirea Mântuitorului), deci legitățile acestea au fost create în potențialitatea în care omul cădea (și ghici ce?). Hristos spune că se seamănă întru stricăciune și se învie întru nestricăciune, dar asta a fost după ce a căzut Adam. Până atunci omul se desăvârșea în sus, ia trupul lui era plin de slavă și putere. Sau în rai se însoară, se mănâncă? Relațiile trupești au fost binecuvântate după cădere, dar unii Părinți spun că omul s-a coborât la nivelul animalului după cădere. Nu este teoria mea aceasta, și nu pot să speculez cum anume a fost la început, cert e că aveți dreptate să spuneți că toți oamenii s-au născut cum e firesc acum; și în nici un caz nu am spus că în contextul post-cădere omul e blestemat.... Deci unirea aceasta bărbat-femeie nu este una desăvârșită, iar Dumnezeu nu ne-a chemat la lucruri nedesăvârșite. Legile de astăzi sunt tot sub pronia divină, dar e o scădere a omului, față de cum era la început...
De ce e atunci desfrâul un păcat? De ce se spune că ne coborâm la nivelul animalelor dacă îl săvârșim? În împărăția lui Dumnezeu asta e miza? Cumpătarea, abținerea de la excese sau unirea cu Dumnezeu?
Dacă vreți să răspundeți înapoi citiți, totuși, integral ce scriu. Nu întrebați ceva despre care v-am spus (mă refer la alt reply)