View Single Post
Vechi 26.09.2012, 23:16:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
atat timp cat ma impreunez cu sotia mea si NU cu alta femeie TOTUL e ok (intru toate)
Asta e părerea ta, total diferită de cea a Sfinților pe care i-am citat mai sus.

Citat:
argument biblic la acesta afirmatie. Pana acum ai adus tu cateva versete biblice care nu confirma ceea ce spui tu (decat daca le interpretezi ca si amicul adventist osutafaraunu).
Afirmația e a Sf Ioan Gură de Aur, pe care se pare că o disprețuiești. Apropo sectarii cer argumente biblice și nu țin cont de Sf Tradiție și de ceea ce au spus Sfinții Părinți.

Citat:
Nu zice nicaieri ca nu trebuie sa faci dragoste cu sotia si de placere.
Căsătoria-i pentru mântuire și prunci, nu pentru plăceri și desfrânare.

Citat:
PS:Ti-ai pus vreodata intrebarea DE CE impreunarea dintre un barbat si o femeie produce si placere? Oare Dumnezeu a lasat acesta placere lumeasca (cred ca e cea mai mare) ca omul sa guste doar de cateva ori TOATA viata (unii de 2-3 ori)?
Simplu - dacă între bărbat și femeie nu ar fi existat această atracție și plăcere, ei nu s-ar fi căutat ca sexe, și astfel nu s-ar mai fi înmulțit. Dar această plăcere a apărut la om după caderea din Rai. Adam în Rai nu cunoștea altă dorire și plăcere decât cea a desfătării în Dumnezeu, numai în El aflându-și întreaga sa desfătare. În urma căderii din Rai omul trăit într-o lume în care valorile sunt răsturnate, răul se confundă cu binele. Din acel moment, omul este în căutarea plăcerilor trupești, în urma căreia desigur vine durerea, Sfîntul Maxim Mărturisitorul ne spune: "Omul află prin însăși experiența că orice plăcere are ca urmașă în chip sigur durerea".
Reply With Quote