Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
De fapt, a doua lege nu merge fiindca vorbeste de un sistem inchis. Pamantul nu e un sistem inchis, ca primeste energie de la Soare(acum, conform astronomiei, Universul ar fii un sistem inchis si ne asteapta pe termen lung moartea termica, dar fiindca noi suntem credinciosi, stim ca cine are grija de el). In rest, sunt de acord.
|
Din fericire am gasit acum un raspuns mai complet legat de a doua lege si m-am gandit la mesajul tau.
http://www.creationism.info.ro/pagini/cs/cs5.html
"Evoluționiștii evită să discute acest aspect, dar când sunt constrânși emit o serie de justificări așa cum sunt prezentate câteva în continuare:
a. Legea entropiei nu se aplică sistemelor vii. Astfel J.H. Rush afirmă [48,pg.35]: “
În cursa complexă a evoluției sale, viața este un remarcabil contrast cu tendința exprimată în legea a doua a termodinamicii. În contrast cu legea a doua a termodinamicii care exprimă o progresie ireversibilă înspre creșterea entropiei și dezordinei, viața evoluează continuu spre nivele ale ordinii mai ridicate. Este încă și mai remarcabil faptul că această conducere evoluționistă spre un ordin mai mare și mai mare este de asemenea ireversibilă. Evoluția nu dă înapoi”.
Dar unul din marii biologi evoluționiști, Dr. Harold Blul în [49,pg.119] afirmă: “
Ori și cu câtă atenție am examina energetic sistemele vii, noi nu găsim nici o evidență că principiul termodinamicii ar cădea în cazul sistemelor vii...”.
b. Legea entropiei este o consecință statistică a stărilor energetice și excepțiile sunt posibile, afirmă Stanley W. Angrist în [50,pg.120]. Desigur posibilitatea ca o calorie termică să se convertească complet în lucru mecanic, este infim de mică, practic se apropie de zero.
c. Probabil legea a doua nu a operat în trecut.
d. Probabil că legea a doua nu se aplică peste tot în univers. Această afirmație a fost admisă și de filozofia materialist dialectică. e. Probabil că legea a doua nu se aplică sistemelor deschise. "