View Single Post
Vechi 27.09.2012, 22:28:16
andreicosmovici andreicosmovici is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
fiecare face ce crede de cuviinta sau mai bine spus CEEA CE ESTE CEL MAI BINE PENTRU CUPLUL RESPECTIV. Eu NU sunt medic si NICI preot ca sa recomand ceva
Stefan, in mod normal, daca esti legat de biserica din care faci parte, daca incerci sa fii un bun practicant in interiorul ei, vei incerca sa tii de tot ce spune acea biserica (in sens larg), de textele magisteriului, de enciclici, catehism etc. Daca incepi sa citesti cat de cat, vei gasi un fir rosu, cel putin in ce priveste BC. In BOR, din cate am inteles, intr-adevar duhovnicul este cel care stabileste acest fir rosu. Deci firul rosu nu este comun intregii BOR, ci se termina la poarta chiliei, daca ma pot exprima asa. Daca nu este corect ceea ce spun, va rog sa ma corectati, in spirit de respect si cu blandete, asa cum incerc si eu sa intervin intotdeauna pe acest forum.

Cu alte cuvinte, cand se vorbeste de abstinenta, pentru un catolic lucrurile ar trebui sa fie destul de clare. Pentru un ortodox, inteleg ca este ok sa existe pareri diferite la duhovnici diferiti, pe un acelasi subiect. Personal, as considera asta subiectivism, m-as acomoda greu intr-un astfel de climat. Dumnezeu este unul, mesajul si legea sa este una. Nu am intentia de a deturna atentia de la subiectul principal al acestui topic: ce face un cuplu crestin (ortodox, catolic) atunci cand nu poate sa aiba un copil? Cum ajunge sa nu aiba copil, si cum reuseste acest lucru? Echilibrul familiei se mentine?

Hai sa mai lansez o intrebare: pe cinstite, care a fost perioada cea mai lunga in care cineva de aici s-a abtinut, din motive intemeiate, de la relatiile conjugale? Cum a reusit acel lucru? Multumesc.

Last edited by andreicosmovici; 27.09.2012 at 23:04:56.
Reply With Quote