View Single Post
Vechi 11.09.2006, 12:44:24
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locaţie: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Tiberiu_Rusu :“de ce suntem noi tristi acum cand moare cineva ? doar din dorinta egoista de avea acea persoana langa noi in continuare ? a disparut. unde s-a dus ? stim ? habar nu avem. nimeni nu stie. sunt o multime de teorii insa nici una verificata.
si am o dilema. si sunt confuz. si recunosc, ca eu inca nu cunosc nici un graunte din muntele de realitate care exista. si asta fiind situatia, si nestiind ce se intampla dupa moarte sau ce anume inseamna acest lucru pe care noi il denumim "moarte"... nestiind aceste lucruri, nu-mi permit sa cred nimic, nu-mi permit sa simt nimic, pana nu aflu adevarul”

Episcopul Teofan Zavoratul ii raspunde unei femei a carei sora era pe moarte: „Sora ta nu va muri: trupul moare, dar fiinta celui care moare ramane. El merge doar catre un alt fel de viata …. Nu pe
ea o vor pune in mormant. EA SE AFLA IN ALT LOC. VA FI LA FEL DE VIE
CUM ESTE ACUM. IN PRIMELE CEASURI SI ZILE SE VA AFLA PRIN PREAJMA VOASTRA. NUMAI CA, NU VA SPUNE NIMIC SI NU VETI AVEA PUTINTA DE A O VEDEA; DAR EA VA FI AICI. SA TINETI MINTE ACEASTA. NOI, CEI CARE RAMANEM IN VIATA, VARSAM LACRIMI PENTRU CEI CARE NE PARASESC,DAR PENTRU EI, TOATE SUNT INDATA MAI SIMPLE; STAREA ACEEA ESTE MAI FERICITA. CEI CARE AU MURIT SI AU FOST READUSI IN TRUPURILE LOR, AU SIMTIT ACESTE TRUPURI CA PE NISTE SALASURI LIPSITE DE TIHNA. SI SORA TA VA SIMTI LA FEL. II ESTE MAI BINE ACOLO; IAR NOI NE CHINUIM CA SI CUM I S-AR FI INTAMPLAT CEVA FOARTE RAU! DE BUNA SEAMA CA NE VA
VEDEA SI SE VA MIRA DE CE SE INTAMPLA” ( Citiri de suflet
folositoare, august, 1894).

Iata Tiberiu ca stim unde se duc sufletele dupa moarte (fiintele dragi) ,stiu multi care au avut experienta vietii de dincolo,si aici ma refer mai ales la crestini obisnuiti,la sfinti sau la pacatosi care au avut EXPERIENTE REALE ALE LUMII DE DINCOLO.AU VAZUT RAIUL SAU IADUL,SI AU FOST CONDUSI DE INGERI AI LUI DUMNEZEU.

Exista o gramada de carti de genul ::”sufletul dupa moarte” scrise de diferiti scriitori occidentali care prezinta in cartile lor „experientele” -din lumea duhurilor cazute,lumea vazduhului (care e salasul demonilor),sau lumea astrala cum e numita de ocultisti- ale oamenilor care au avut moarte clinica.Sunt multi oameni care au revenit de „dincolo”:unii din lumea vazduhului,altii din rai,iar altii din iad (dupa ce au stat o perioada- dupa cum a fost voia lui Dumnezeu) si au povestit celorlalti oameni trairea lor care a fost REALA IAR NU IMAGINARA.DECI SUFLETUL EXISTA SI ESTE VESNIC,IAR DUPA JUDECATA INDIVIDUALA SI GENERALA UNELE SUFLETE VOR STA VESNIC IN IAD IAR ALTELE VESNIC IN IAD.
DE ASEMENEA SI DUMNEZEU EXISTA,SUNT MULTI SFINTI CARE L-AU VAZUT SI S-AU INTORS IN TRUP SI LE-AU POVESTIT UCENICILOR.

Exita mai multe carti scrise de duhovnici ortodocsi despre sufletul dupa moarte.O carte f buna este cea a Parintelui Serafim Rose pe care o gasiti la adresa: http://www.angelfire.com/space2/carti/detalii/0302.htm

Reply With Quote