View Single Post
Vechi 28.09.2012, 14:29:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Ce o sa mai "tremure" adeptii creationismului ad litteram cad se vor descopri forme de viata biologica in univers la un nivel mai complex (organisme pluricelulare). Multi se vor poticni in "credinta" atunci (de fapt acel "atunici" e mai aproape decat ne asteptam).
Prigoana adevarului descoperit de Galileii si incercarea de promovare a ignorantei intelctuale si duhovnicesti prin sustinerea minciunii... am vazut la ce rezultate dezastruoase a condus societatea si Biserica in vest.
Galileii a fost ostracizat i s-a "spar telescopul" pentru ca... era mai facila simularea si "demonstrarea" credintei in Dumnezeu printr-un geocentrsim si interpretare a Sfintei Scripturi.
Ne mai miram ca umanismul si iluminismul au facut ravagii (sociale si ecleziale) cand hristocentrismul Sfintei Scripturi si al invataturii patristice a fost ignorat?
Adeptii creationismului biblic sunt toti ortodocsii, dar si din alte culte, doar la catolici e un procentaj mai mare probabil (desi catolicii pe care i-am intalnit prin alte parti respingeau evolutionismul, doar cativa nu stiau ce sa creada, doar pe forumul acesta am gasit un catolic adept al evolutionismului teist). In ortodoxie sunt doar cativa adepti ai lui Kalomiros, in general in SUA. Poate mai sunt si din ortodocsii nepracticanti.
Din cauza ca numarul celor ce sustin asa ceva e nesemnificativ nici nu sunt disuctii in ortodoxie pe tema asta, asa cum sunt despre ecumensim. Se considera ca e evident ca toti cred in facerea din Sfanta Scriptura si nu in stramosi primate, o teorie luata din ateism.
Te referi de multe ori la Biserica din vest si ce s-a intamplat la ei, dar e doar o singura Biserica si noi nu avem legatura cu greselile din cultele care ori s-au despratit de noi, ori nu au fost niciodata. De aceea nu avem nicio legatura cu inchizitia, cruciadele, etc., cum nu avem legatura nici cu ce au facut calvinii sau luteranii.
In al doilea rand, invatatura ortodoxa nu depinde in niciun fel de diversele teorii lumesti sau ce credinte mai au diversi oameni. Este neschimbata si nu se va schimba niciodata, despre crearea lumii stiu oamneii inca de acum 3500 cand Dumnezeu i-a revelat lui Moise cum a fost creata lumea. Noi nu ne indoim de ceva, ci stim sigur. Nu am nici cea mai mica indoiala ca a fost asa cum a spus Dumnezeu, doar El a creat-o, nu Darwin.
Apoi vorbim de pielea ursului din padure, daca in viitor se va descoperi nu stiu ce. Putem spune si ca poate se va dovedi de stiinta ca teoria evolutionista e adevarata, ambele evenimente au rata zero de probabilitate.