View Single Post
Vechi 28.09.2012, 15:50:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Bineinteles ca sunt de acord sa mergem la universitati ortodoxe, la conferinte ortodoxe pe aceste teme. Am propus acesta in nenumarate randuri.
Te rog sa organinezi dumneanta intrevederi cu teologi ortodocsi contemporani de marca precum Ahidiac. Prof. Univ. Dr. Ioan Ica Jr, Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae Mosoiu, Pr. Prof. Univ. Dr. Nikolaos Matsoukas, Pr. Doru Costache, Diac Andrei Kuraev... si lista ar putea continua.

Consider ca sunt destul de prgatit (si vor fi cu ajutorul Domnului Iisus Hristos si al Maicii Domnului Nascatoara de Dumnezeu) pentru discutii pertinente la cest nivel (articole, carti, referinte patristice, filocalice).
(Permite-mi putina "nebunie" si astfel precizez ca nu sunt strain de discutii la nivel academic cu unele din presonale susmentionate.)
Noi tot vorbim de evolutionismul teist ortodox, dar despre evolutionism nimic. Eu am dat si argumente stiintifice, nu stiu daca tu ai scris vreun mesaj pe tema asta pana acum, doar niste liste. E si normal, singurul argument folosit de evolutionisti este ca oamneii de stiinta stiu mai bine si au si diplome. Eu am scris principalele dovezi evolutioniste si am dat si arguemntele ca sunt gresite. Se putea scrie un raspuns cu contracararea argumentatiei, dar marea problema e ca aceasta nu exista, nu-i asa? De aceea nu poate fi si un raspuns stiintific.
Si atunci ce rost mai are sa vorbim de evolutionismul teist?
In legatura cu evolutionismul teist, aici am discutat. Si la toate argumentele tale am raspuns, am aratat ce e gresit, de aceea nu le-ai mai repetat pe unele apoi. Si lista am tot subtiat-o, unii autori nu scriau deloc pentru evolutionism, ci impotriva. Tu ai ales cativa ortodocsi care crezi ca ar sustine evolutionismul teist, dar si aici Arh. Ioan Ica jr. cred ca l-ai inclus doar pentru prefata la cartea cu animalul indumnezeit, dar aceatsa nu are nimic de-a face cu evolutionismul.
Sa ma opresc la preot Doru Costache, a fost retras de la parohia din Australia chiar la cererea enoriasilor pentru ca a dezbinat parohia, unii credinciosi nu au mai mers la biserica aceea. A vrut sa introduca modernismul, a facut un balet in biserica, iar protagonistii se schimbau in altar.
Bun, eu am zis de preotul duhovnic, mi-ai raspuns indirect ca probabil nu e de acord cu evolutionismul teist, asta daca stie ca tu crezi asta. Nu cred ca exista preot in Brasov care sa creada in evolutionismul teist.
O conferinta ortodoxa pe tema evolutionismului teist ar trebui sa dureze maxim un sfert de ora. Se citeste Facerea si interpretarea sfintilor parinti si s-a terminat conferinta. Ce spun sfintii? Sf. Efrem Sirul spune explicit ca ziua a durat 12 ore si al fel si ceilalti sfinti. Sfantul Vasile si ceilalti spun ca la cuvantul lui Dumnezeu creatia din acea zi a aparut intr-o clipita, nici macar o secunda. Si ne si explica faptul ca erau copacii intregi, animalele de toate felurile, etc. Ce poate spune altcineva, ca ii contrazice pe sfinti? Are curajul?
Desigur ca as vrea sa participam la conferinte sau sa discutam cu unii ortodocsi, e o buna ocazie sa marturisim adevarul in privinta asta si sa combatem evolutionismul, ca sa fie siguri oamenii si pe baza argumentelor. Eu sunt foarte deschis la asta.