View Single Post
Vechi 28.09.2012, 22:29:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Natura umana este un subiect dificil. Pana acum partea din om numita suflet a scapat investigatiilor stiintifice. Din punct de vedere psihologic, personalitatea umana este localizata in creier iar aceasta pozitie este bine argumentata. Daca creierul este afectat mai ales in zona prefrontala, este afecta si personalitatea, daca creierul moare, moare si personalitatea lui (cel putin ceea ce putem vedea din ea la un om... nu stiu daca dispare sau nu pentru totdeauna).
Categoric, personalitatea omului poate fi modificata prin interventii fizice si nu cred ca avem nevoie de a mentiona lucruri atat de sofisticate.
E suficient de exemplu sa ne gandim la tortura.

Dar asta nu inseamna ca natura umana sau sufletul se rezuma la ce putem vedea/afecta fizic.

Citat:
Nu sunt dovezi ca ceva din personalitatea umana se desprinde de trup in momentul mortii sau ca ar putea exista in afara creierului (doresc sa fiu contrazis daca se poate)! Aceasta idee o acceptam prin credinta fara a o putea doveti in acelas mod in care adventistii o resping tot prin credinta fara a putea dovedi.
Nu sunt nici dovezi ca exista viata extraterestra.
Si totusi multi oameni cu pretentii de prestanta stiintifica afirma si chiar cred asta cu mare entuziasm.
Si nimeni nu pare sa aiba o problema cu asta, li se pare rezonabil ca respectivii sa aiba convingeri nefondate stiintific.

Dar daca un om de stiinta crede ca exista viata si dupa moartea biologica, cei ca tine imediat ii pun la indoiala caracterul.