View Single Post
Vechi 28.09.2012, 22:38:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Sunt de acord cu Fany ca la materia numita religie, in scoala, nu trebuie sa se foloseasca un manual.
Nu-mi dau seama ce ar trebui sa contina asa un manual.
Daca tu nu iti dai seama de ceva, nu inseamna ca nu exista.

Citat:
Cred ca cel mai bine se preda liber, in functie de varsta: la cei mici sub forma de povesti, carti cu poze eventual, la cei mai mari sub forma de predici, pe marginea carora sa se poata discuta liber.
Sigur ca trebuie sa existe un manual, sa lasi la inspiratia fiecarui profesor crezand ca automat va fi pe un drum bun e o mare greseala.

Citat:
Problema cu raiul si iadul mie mi se pare in sine cam spinoasa.
Nici adultii nu au clar ce inseamna. Preotii au viziuni diferite asupra iadului si a raului. Unii spun ca Dumnezeu le-a creat, altii ca sunt o alta forta...Nu stiu.
Iarasi, nu fa din ignoranta ta norma.
Pentru cine chiar vrea sa stie ce si cum lucrurile sunt destul de clare desi poate adevarul la care ajuns la un moment dat exprima pe undeva si nivelul sau de intelegere la acel moment.

Dar sunt unii care prefera mai degraba sa fie confuzi, chipurile sa aiba (probabil) scuze mai tarziu.

Citat:
Eu am mai citit undeva, despre o alta problema a predarii religiei in scoli: li se spune copiilor ca Dumnezeu pedepseste daca ai facut o prostie. Si se ajunge sa se faca din El un bau-bau. Tot felul de povesti cu scene oribile: boli, moartea unui copil pentru ca a facut nu stiu ce, sau a catelului, sau lucruri din astea.
In felul asta copiii vor capata frica de Dumnezeu si de religie.
"Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii; cei fără minte disprețuiesc înțelepciunea și stăpânirea de sine" (Pilde 1:7)

Citat:
Discutia despre bine si rau ar fi buna daca s-ar defini mai intai. Ca si aici sunt pareri diferite. Sia iarasi...nu ca pe un bau-bau.
La fel ca mai sus.

Citat:
Si asa cum unii au probleme cu religia si biserica din cauza vreunui preot sau a unei intamplari neplacute, asa se poate intampla si la ora de religie daca profesorul nu stie sa le faca materia placuta si pe Dumnezeu.
Nu despre asta era vorba pe acest topic.
Reply With Quote