Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
"Și Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea s-a odihnit de la toată lucrarea pe care a creat-o atunci când a făcut-o." (Geneza 2,3 - versiunea catolică)
|
"3.Pe când
noi, cei ce am crezut, noi suntem cei ce intrăm întru odihnă, după cum s'a zis: Juratu-M'am întru mânia Mea: Întru odihna Mea nu vor intra!,
cu toate că lucrurile erau încheiate încă de la întemeierea lumii,." Ce vrea sa spuna Sf.Ap.Pavel aici?
"..
cu toate că lucrurile erau încheiate încă de la întemeierea lumii,.." Face o
IDENTIFICARE intre odihna lui Dumnezeu de la Creatie si odihna la care ne chema Dumnezeu prin porunca a 4-a. Dar cum puteau evreii din vechime sa acceada la odihna lui Dumnezeu fara jertfa de rascumparare? Prin credinta, vei spune! Adevarat!
Dar atunci intrebarea mea este ce a adus Jertfa reala a Mantuitorului Hristos pe Sf.Cruce?
A adus posibilitatea accederii in Imparatie, gustarea cu adevarat a ODIHNEI!
Dar cei din vechime care au crezut in ziua de odihna, dar s-au stins neapucand sa guste din ODIHNA propriu-zisa?
Lor li s-a binevestit atunci cand Mantuitorul a coborat la cei tinuti in legaturile mortii!!
Si binevestindu-li-se, au putut si ei sa acceada la ODIHNA!
Si astfel, porunca a 4-a a fost doar un timp ante-liturgic care sa le atraga atentia vechilor evrei ca Jertfa datatoare de ODIHNA va veni cu siguranta. Era acest timp de asteptare "sabatica" a vechilor evrei o indreptatire din fapte - asa cum faceti voi astazi facandu-va de rusine prin tinerea sambetei - sau o indreptatire prin credinta?
Cu siguranta, o indreptatire prin credinta, pentru ca prin tinerea sambetei ei marturiseau despre Jertfa
CE VA SA VINA.
Bun, dar cand Jertfa S-a savarsit? Ce mai este cu sambata?
S-A CAM DESFIINTAT! Pentru ca acum timpul odihnei este ...tot timpul nostru inchinat lui Dumnezeu.
Intru odihna lui Dumnezeu
SE INTRA PRIN CREDINTA!!!
Intru odihna in care Dumnezeu
ne-a poruncit sa intram prin porunca a 4-a se intra prin CREDINTA!!
Cum se sfinteste ziua de odihna? In urma jertfei de rascumparare a Mantuitorului Hristos!
Unde este Sola Fide la voi? Cam pe nicaieri!!