View Single Post
Vechi 30.09.2012, 08:28:23
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si pepdeapsa unde este?
Nonexistenta?
Pedeapsa se aplică doar după judecată, și doar după înviere, respectiv învierea nedrepților. Doar la [unii] oameni întâlnești execuții fără judecată, Dumnezeu nu este așa...

Citat:
Tare greu trebuie sa-ti fie sa stii ca dupa o viata de rautati vei pati...nimic.
Nu-ți va fi nici greu, nici ușor, pentru simplul fapt că nu vei ști nimic:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic... " (Ecl.9,5 - versiunea ortodoxă)

"Plângerea și scrâșnirea dinților" va fi abia după înviere și aflarea sentinței, abia atunci vei "păți". "Pățania" primei morți ne este comună tuturor: buni și răi deopotrivă. De moartea a doua (iezerul de foc Apoc.20,14; 21,8) au parte doar cei nedrepți.

Citat:
E vorba de pacate minore si nu neaparat il scot din Iad.
Mda, pentru acele "păcate minore" li se reduce pedeapsa la 19.585.689.354 de ani. Halal justiție!

Citat:
Dar n-ai de unde sa stii tu de asta, mai usor sa te "informezi" de la masina de propaganda adventista.
Ai dreptate că asta cu "scoaterea din Iad" n-am știut-o. Am aflat-o prima dată pe acest forum.

Citat:
Inca un exemplu ca un adventist nu poate gandi cu capul lui nici macar un pas in plus fata de cat a fost instruit, pardon, spalat pe creer.

Pai geniule, ca sa fie somn, trebuie sa fie cineva care doarme, ori "desteptii" vostri invata ca o data cu moartea nu ramane nimic din om, atunci cine e cel care doarme??
"Deștepții" noștri care ne învață sunt Hristos și apostolul Pavel. Ambii vorbesc despre moarte ca un "somn" din care te trezești la înviere. Dacă e nevoie îți pot indica versetele, asta în situația că nu te temi de spălare pe "creer" (sic!)...

Citat:
A, ca poate ati schimbat definitia somnului pentru cei care i-ati "instruit" voi punand semnul egal intre somn si anihilare, pai numai la voi se gaseste asa ceva, majoritatea oamenilor normali pentru care a fost scrisa Biblia inteleg ceea ce pana si un pagan intelege prin somn, o suspendare partiala a activitatii constiente in plan fizic, in timp ce existenta continua dar in alt plan iar procesele de ordin psihic continua sa se desfasoare.
Pardon, nu noi am pus egal între moarte și somn, ci voi (respectiv, tu). Hristos folosește doar o metaforă (amintește-ți de învierea lui Lazăr, când o dată afirmă că acesta doarme, iar mai apoi că de fapt e mort), iar în cadrul unei metafore, nu toate elementele sunt identice cu realitatea. De exemplu, omul mort nu sforăie, nu prezintă M.O.R. (mișcări oculare rapide), nu se dezvelește din mormânt, etc.

Citat:
Si revin,
Slavă Domnului! Îmi făceam deja probleme din cauza ta...

Citat:
din moment ce pacatosii nu mai exista, ca sa vina la Judecata, Dumnezeu trebuie sa-i re-creeze asa rai cum erau, deci il faceti pe Dumnezeu un Creator al raului, ceea ce arata radacinile sataniste ale doctrinei voastre.
Ai mers prea departe cu raționamentul acesta defectuos... Scriptura explică mult mai simplu: Dumnezeu retrage suflarea de viață, iar omul moare; i-o redă, iar omul învie:

"Dar întorcându-ți Tu fața Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor și se vor sfârși și în țărână se vor întoarce. Trimite-vei duhul Tău și se vor zidi și vei înnoi fața pământului." (Ps.103,30-31 - versiunea Sinodală)

Citat:
Sigur ca da.
Adica o viata plina de rautati iar consecinta..ca nu ai o alta viata in care sa fii in vesnicie cu Cel care mereu l-au respins si chiar batjocurit.

Ce dureros trebuie sa fie pentru ei.
Chiar deprimant.
Asa da pedeapsa.
Curat pe masura.
Asta numești tu justă măsură? Pentru fiecare secundă de viețuire pe pământ în păcat, câte un miliard de an de chinuri în Iad? Și când ai terminat de ispășit "dreapta" pedeapsă, o iei din nou de la capăt cu miliardele de ani... și tot așa de miliarde și miliarde ori... Grozavă imagine ți-ai format despre Dumnezeu - un "dumnezeu" de miliarde și miliarde de ori mai sadic decât Satan însuși!

Citat:
O fi acelasi Iad, dar chinurile sunt personalizate.

Acum, nu ca ai putea pricepe..dar sa fie spus pentru altii care poate ii duce capul nitel mai mult.
Nu știu cum va fi, Scriptura nu descrie cu amănunte și nici nu mi-am propus să experimentez personal. Nu știu dacă păcătoșii vor arde acolo o zi, o lună, un an... însă îmi imaginez că un minut de ardere va părea o eternitate pentru cei în cauză. Ca să nu mai vorbim de chinurile psihice dublate de regretul pierderii vieții veșnice!