Citat:
În prealabil postat de andravenache
Buna!
Trebuie sa recunosc ca ma intereseaza si pe mine acest subiect (ca pe orice credincios, cred). Consider ca este normal sa ne punem intrebari legate de ceea ce va fi dupa ce vom muri, cum va fi la judecata , etc.
Urmaresc de cateva zile discutiile voastre si, sincer, nu am gasit argumente in favoarea unei pareri sau a alteia. In plus, raspunsurile voastre mi se par doar niste atacuri la adresa celuilalt, fara a explica clar ce crede un ortodox si ce crede un adventist despre acest subiect.
Gandindu-ma ca probabil mai sunt si altii ca mine, doritori sa afle adevarul, nu doar sa urmareasca o disputa fara sens, iata ce am gasit pe internet:
- Ce se intampla cu sufletul dupa moarte, din punct de vedere ortodox: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pr_mitrofan.html
- Ce cred adventistii de ziua a 7-a despre moarte si inviere: http://adventist.ro/index/convingeri...-invierea.html
Trebuie sa recunosc ca am nelamuriri si indoieli cu privire la ambele interpretari. Dar voi mai studia .....
Dumnezeu sa ne dea tuturor intelepciune pentru a ne iubi ca fratii si a cauta intotdeauna adevarul, indiferent de doctrina pe care o avem in prezent!
|
Vă felicit că sunteți o căutătoare sinceră după adevăr, iar Dumnezeu nu-i lasă pe asemenea oameni în necunoștință de cauză. În Cuvântul Său puteți găsi răspunsurile sigure nealterate de prejudecăți și contrafaceri umane.
O simplă privire de ansamblu asupra celor două opinii amintite de dumneavoastră relevă faptul că saitul adventist abundă în trimiteri la Scriptură în privința tuturor subpunctelor enumerate, pe când pe saitul ortodox nu se dă nicio trimitere scripturală cu privire la punctele controversate ale dogmei ortodoxe (despărțirea "sufletului" de trup la moarte, conștiența din timpul morții, vămile, rugăciunea pentru morți). Doar acest aspect ar trebui să ne pună serios pe gânduri, știut fiind faptul că ambele confesiuni prețuiesc Biblia și o consideră cuvântul inspirat al lui Dumnezeu.
Domnul să vă ajute în aflarea răspunsului corect la justificatele dvs. întrebări!