Citat:
În prealabil postat de UNNOOM
Este o delectare si atunci can trebuie sa cauti un loc de munca? Este interesant ca de multe ori cand adventistii merg la biserica ei nu tin sabatul asa cum pretind ca il tin ci se ocupa cu tot felul de discutii triviale... cum ar fi filmele de la TV si mai nou de pe internet, ultimele jocuri, locuri de munca esti... E adevarat... asta se intampla inainte de programul de la biserica , in pauze si dupa!
Ca sa deturnez discutia putin spre persoana ta, si cu permisiunea ta intreb: tu cum tii sabatul? (nu esti obligat sa raspunzi nu taie nimeni capul la nimeni)
|
Ca și observație personală: de câte ori s-a ajuns în impas doctrinar, s-a recurs la
deturnare. Așa se face că acest topic a ajuns un fel de talmeș-balmeș după atâtea deturnări... Asta în timp ce topicele punctuale sunt închise, din aceeași cauză.
Citat:
Deci si astronautii care nu au zi sau noapte sunt pedepsiti fiindca nu tin sabatul si fiindca oricum nu au cum sa-l tina!
|
De ce pui înainte pedeapsa? Legea lui Dumnezeu este o lege a iubirii, din iubire pentru Dumnezeu și oameni noi [ar trebui să] păzim cele zece porunci, și nu de frica pedepsei. "
În iubire nu este frică" (1 Ioan 4,18).
Ca o mică sugestie la problema pusă de tine, amintesc o vorbă de duh auzită pe Speranța TV: "
România nu este doar pământul pe care trăim, ci și cerul de de-asupra lui"
Citat:
O retorica tipic adventista! (Dupa cum probabil ai remarcat... cunosc destul de bine adventistii)
|
O fi tipică, dar e adevărată. Spune tu că nu-i așa!
Citat:
Admitand ca sabatul este o lege a lui Dumnezeu valabila in zilele noastre, crezi ca Dumnezeu pedepseste un om fiindca nu tine sabatul fiind convins ca nu e obligat sa-l tina chiar daca a intrat in contact cu teologia adventista?
|
Nu. Dar dacă zici că-i cunoști destul de bine pe adventiști, ar fi trebuit să cunoști lucrul acesta... ori poate "contactul" cu teologia adventistă a fost la un nivel extrem de precar (nivel de avarie).
Citat:
Exact cum munciti si voi in restul zilelor (si uneori sambata pe ascuns) dar refuzati sa munciti in restul zilelor. Si totusi... ii numiti pacatosi fiindca lucreaza sambata!
|
Dragul meu, păcătoși suntem cu toții, fie că recunoaștem ori ba. Nu am înțeles cum e să muncești în restul zilelor dar să refuzi a munci în restul zilelor...
Citat:
Hai sa fim: esti la curent cu evolutia doctrinara a bisericii adventiste din punct de vedere istoric sau ai adoptat niste doctrine fara sa stii de unde provin?
|
Consider că le cunosc și știu de unde provin. Nu știu exact la care din ele te referi...