View Single Post
Vechi 30.09.2012, 18:33:20
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ca și observație personală: de câte ori s-a ajuns în impas doctrinar, s-a recurs la deturnare. Așa se face că acest topic a ajuns un fel de talmeș-balmeș după atâtea deturnări... Asta în timp ce topicele punctuale sunt închise, din aceeași cauză.
Ma acuzi de deturnare in conditiile in care ti-am pus o intrebare onesta ca sa-ti arat ca este imposibil din punct de vedere uman sa tii sabatul vechi testamentar!

Ai pomenit de "impas doctrinar" deci ai o oarecare idee de tumultul doctrinar al bisericii adventiste! Esti pe drumul ce-l bun!

Citat:

De ce pui înainte pedeapsa? Legea lui Dumnezeu este o lege a iubirii, din iubire pentru Dumnezeu și oameni noi [ar trebui să] păzim cele zece porunci, și nu de frica pedepsei. "În iubire nu este frică" (1 Ioan 4,18).
Ca o mică sugestie la problema pusă de tine, amintesc o vorbă de duh auzită pe Speranța TV: "România nu este doar pământul pe care trăim, ci și cerul de de-asupra lui"
Conform teologiei adventiste plata pacatului este moartea. Pacatuim daca incalcam legea... si conform teologiei adventiste, trebuie sa murim daca nu ne pocaim si de calcarea sabatului.

Citat:
O fi tipică, dar e adevărată. Spune tu că nu-i așa!
Bun! Nu este asa! Vrei argumente?

Citat:
Nu. Dar dacă zici că-i cunoști destul de bine pe adventiști, ar fi trebuit să cunoști lucrul acesta... ori poate "contactul" cu teologia adventistă a fost la un nivel extrem de precar (nivel de avarie).
Deci daca eu am convingerea ca Dumnezeu nu ma pedepseste pentru calcarea sabatului, in ciuda a ceea ce cunosc despre aceasta doctrina adventista, nu voi fi pedepsit?

Citat:

Dragul meu, păcătoși suntem cu toții, fie că recunoaștem ori ba. Nu am înțeles cum e să muncești în restul zilelor dar să refuzi a munci în restul zilelor...
Am facut o greseala... cred ca te-ai prins care e dar ai tinun neaparat sa-mi faci observatie! Corectez finalul: dar să refuzi a munci în sabat...

Citat:
Consider că le cunosc și știu de unde provin. Nu știu exact la care din ele te referi...
-Incepand cu cele imediat de dupa asa numita, in limbajul popular adventist, Marea Dezamagire. In care adventistii au fost divizati in adventisti de ziua a 7-a, adventisti (simpli adventisti care tineau duminca), studentii Bibliei (precursorii martorilor lui Yehova etc.
-Doctrina usilor inchise
-Doctrina Sanctuarului (si plecarea din biserica adventista a celui care a initiat-o)
-1888 (eveniment care se suprapune cu dezvoltarea penticostalismului la mase mari de oameni, acceptarea indreptatirii prin credinta simultan cu respingerea harului ieftin)
-QOD
-Geological Research
-Desmond Ford care a reusit sa atraga cu el peste 200 pastori
-Tensiunea trinitarianism-arianism
-A mai fost o conferinta in care s-au discutat despre niste tensiuni doctrinare (numele persoanei in cauza care a determinat tensiunile l-am uitat) si care a fost o mirare pentru observatorii din afara bisericii deoarece ei credeau ca o tensiune religioasa la acel nivel ar putea duce la divizarea bisericii in doua (o ramura evanghelica si o ramura traditionalista)
-Tensiuni moderne legate de hirotonirea femeilor (mentionez ca vechea generatie este anti femei pastor, noua generatie in special in vest si chiar si in Romania e pro femei pastor), acceptarea sau neacceptarea homosexualilor in biserica, tolerarea sau respingerea evolutionistilor adventisti (am intalnit multi tineri din generatia mea care resping creationismul) etc.
-"Aspectul" pestrit al adventislor la nivel mondial: adventistii negri in zonele cu negri tind spre un soi de penticostalo-adventist, anumite influente provenite de la anumite mega biserici, faptul ca adventistii din Romania sunt traditionalisti iar cei din vest liberali (din punctul asta de vedere zi-mi care sunt mai buni), abordari diferite cu privire la muzica in diferite biserici adventiste, schimbarile in moda etc.
-Fanatismul vegetarian de la Techirghiol
http://www.reporterntv.ro/stire/pove...rin-infometare
-Mai sunt si altele... dar sincer le-am uitat!

Este adevarat, adventistii au revolutionat sistemul medical american la fel cum quakerii si alte secte pacifiste au avut un rol important in eliberarea sclavilor nord americani! Insa ce este lipsit de fundament la adventisti nu poate sta in picioare... (sabatul nu sta in picioare din punct de vedere stiintific)

Last edited by UNNOOM; 30.09.2012 at 18:40:00.
Reply With Quote