View Single Post
Vechi 19.10.2007, 16:19:58
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

Cele două spice.

Cu omul bun și credincios se întâmplă ca și cu spicul plin.
Soarele coace spicul plin, pe când pe cel gol îl usucă. Așa și Dumnezeu: ajută pe cel credincios, îl "coace" în vrednicie și în credință, pe când cel necredincios se "usucă" în păcate, ajungând în netrebnicie.

Cum e mai bine?

Un necredincios era căsătorit cu o credincioasă.
Ei aveau o fată.
Într-o zi fata se îmbolnăvi greu și, simțind că se apropie moartea, luă într-o mână măna tatălui și în cealaltă pe a mamei.
Le zise:
- „Tată, tu m-ai crescut în necredință, tu mamă în credință. Dacă e să mor, întru care să mor?”
Tatăl, plin de căință și cu lacrimi în ochi, îi răspunse:
- „De este să mori, mori în credința mamei tale!”
fata s-a însănătoșit, iar tatăl s-a întors la credință.

„Mă tem că…”

Când pleca dimineața la treabă, omul acela, în loc de altă vorbă, zicea: „Mă tem că nu vom izbuti…”
Când începea să mănânce, își arăta îndoiala: „Mă tem că mâncarea aceasta are să-mi facă rău…”
Dacă un cerșetor întindea spre el mâna, omul nostru nu-i dădea nimic ci numai șoptea: "Mă tem că mă înșeală...” Iar când cineva îi vorbi despre mântuirea sufletului, el de asemenea îi răspunse: "Mă tem că-i o înșelare...
Până într-o zi, când preotul, stând cu el de vorbă, îi zise:
- "Dumneata spui aceste vorbe: "Mă tem că...” tocmai unde nu trebuie, și nu le spui unde trebuie.
- "Cum adică, părinte?”
- "Foarte simplu. Când tragi din țigară, când treci pe la crâșmă, când înjuri, când minți și în alte împrejurări ca acestea, nu zici: "Mă tem că…”, cu toate că tocmai atunci ar trebui să le spui...”
Și omul nostru a rămas pe gânduri din clipa aceea.
Reply With Quote