Citat:
În prealabil postat de VladCat
Nu vreau să supăr pe nimeni, în viața ei curentă o fi o persoană minunată, dar judecând strict după comportamentul din această emisiune consider că epitetul meu a fost extrem de blând.
|
Am urmarit integral inregistrarea. Este adevarat ca uneori, Eugenia Voda are obiceiul sa vorbeasca "peste" invitat, ceea ce nu cade tocmai bine, dar principiul era altul, iar eu ii dau dreptate. Dincolo de orice alte speculatii ideatice, sa ne amintim intrarea Mantuitorului in Ierusalim, cand i se aruncau flori iar lumea striga "Osana, osana! Bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului!" Mai apoi, dupa doar cateva zile, este batjocorit, batut si rastignit de aceiasi oameni. Printre ei desigur erau si oameni care sufereau enorm, si a caror principii nu se suprapuneau nicicum cu a celor care acum Il rastigneau. Pana la urma nu conteaza foarte mult cine are initiativa sa faca o "miscare" cu principii "sanatoase", atat timp cat vrajmasul are la indemana (doar jocul orgoliilor cate victime poate face...) metode infinite de a caricaturiza notiunea de "bine" si de a o vicia.
Si pe acest forum, descopar pe alocuri mult prea multa ura la persoane care propavaduiesc... pacea lui Dumnezeu. Aici incerca Eugenia Voda sa ajunga, dar intr-o ascultare partinitoare, tindem sa transam lucrurile cum nu e firesc.
Bietul om, a ramas un idealist si sunt convins ca asa va si pleca in lumea "celor drepti". Eu nu-i gasesc lui nimic care sa i se poata reprosa: dimpotriva, a ramas cu o coloana vertebrala dreapta, nu s-a compromis si nici nu-si uraste adversarii. Daca am reusi cu totii sa fim ca el, bine-ar fi, dar de cele mai multe ori, e greu de acceptat ca se intampla sa ne "cuminecam" din acelasi potir cu Iuda...