View Single Post
Vechi 01.10.2012, 12:35:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Ati zis ca sunt cativa. Jumatate din parohia americana pare ceva mai mult decat definitia cuvantului ''cativa''. In privinta creationismului biblic, da probabil, 75% din populatie - aprox 50% din ortodocsi si catolici si protestanti + majoritatea covarsitoare a neoprotestantismul hardcore din Bible Belt probabil da 46%.
Eu m-am referit la "teologii" care sustin evolutionismul teist (cum e pr. Doru Costache, de exemplu, sau Kalomiros) cand am spus cativa (chiar am vrut sa precizez data trecuta, dar am uitat), e evident ca nu sunt doar 1-2 credinciosi obisnuiti, numai pe forum sunt mai multi.
In legatura cu situatia din SUA, atentie ca nu e vorba de credinciosii practicanti, ci de toti, e data si o proportie cu practicanti/nepracticanti tot acolo. Si la noi sunt probabil multi ortoodcsi care merg doar la evenimente la biserica si cred in evolutionism (desi eu nu am intalnit pana pe acest forum). Am intalnit o persoana care era chiar din SUA, care sustinea evolutionismul. Mie mi se pare chiar mare procentul ortodocsilor ce cred in creationismul biblic, avand in vedere ca multi sunt nepracticanti.
Mai e un aspect, acel procent e al celor ce cred in creationsimul bibblic, cu vechimea lumii pana in 10.000 de ani.