View Single Post
Vechi 01.10.2012, 13:24:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Cei care sustin creationismul in interpretarea ad litteram (zilele creatiei cu o durata fixa 24 ore, "pamantul tanar" etc) nu inteleg notiuni de baza din stiinta si teolgie.
Ia sa vedem: sf. Efrem Sirul ""Deși atât lumina, cât și întunericul au fost zidite într-o clipită, totuși atât ziua cât și noaptea Zilei întâi au ținut câte douăsprezece ceasuri fiecare."
Tot sf. Efrem Sirul: "Nimenea să nu creadă că zidirea cea de Șase Zile este o alegorie; tot așa, nu este îngăduit a zice că ceea ce pare, potrivit celor istorisite, a fi fost zidit în șase zile, a fost zidit într-o singură clipă și, de asemenea, că unele nume înfățișate în acea istorisire fie nu înseamnă nimic, fie înseamnă altceva."
Eu te-am mai intrebat daca tu crezi ca ai ajuns mai mare ca sfintii.
Citat:
E trist, insa astfel de persoane asa cum afirma teologul contemporan Prof. Univ. Dr. Nikolaos Matsoukas "se erijeaza in aparatori nechemati ai ortodoxiei, nestiind despre ce vorbesc" (Dogmatica, vol 2).
Si din cate stiu Matsoukas e tot din SUA. Nu am citit ce scrie de evolutionismul teist, dar avand in vedere ca ai dat mai multe lucrari in care nu era vorba de evolutionismul teist, tu sustinand ca scriu despre acest lucru, nimic nu e sigur. In alta ordine de idei au fost teologi care au sustinut chiar erezii.

Last edited by catalin2; 01.10.2012 at 13:29:13.