View Single Post
Vechi 01.10.2012, 15:21:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Isus ar lasa un adventist flamand sa mearga la munca sambata ca sa castige de mancare?
Isus te lasă să faci orice, ești liber. Dar va trebui să-ți asumi resposabilitatea faptelor tale. Cât privește adventistul din exemplul tău, acesta de regulă mai bine ar suferi de foame decât să calce sabatul. Dar până la a suferi de foame, îi are pe frații lui care-l vor ajuta. Și bineînțeles, să nu uităm făgăduința Cuvântului lui Dumnezeu:

"Tânăr am fost și am îmbătrânit și n-am văzut pe cel drept părăsit, nici seminția lui cerând pâine" (Psalm36,25 - versiunea ortodoxă)

În consecință, nu am cunoștință de niciun cerșetor adventist, voi ați văzut așa ceva?

Citat:
Corect! Deci trebuie sa mor fiindca nu tin sabatul fiindca nu am convingerea asta!
Am spus că trebuie să te pocăiești, nu să mori. Când te pocăiești cu adevărat, ajungi și la convingerea că Legea lui Dumnezeu e valabilă și din dragoste față de Isus nu vei putea s-o calci, indiferent cât te-ar costa asta! Dacă-ți va fi mai importantă cariera, pâinea, ori eu-l personal, vei găsi o mulțime de justificări să minți, să furi și să calci ziua Domnului. Fără nicio mustrare de conștiință...

Citat:
Fa-ti temele mai intai in privinta acelui ghiveci!
Am înțeles, ți-e jenă deja de argumentele de care vorbeai...

Citat:
Insa acel eveniment reprezinta adventismul (e adevarat, intr-o varianta extrema) de generatie 1 si 2 din Romania.
Pe lângă faptul că e vorba de generația 3 și 4, nu reprezintă deloc adventismul (din România ori de aiurea), din care cauză la vremea respectivă Uniunea a dat un comunicat în care dezaproba astfel de manifestări. Poate nici nu mai era nevoie, era suficient dacă se cunoșteau problemele psihice de care suferea respectivul.

Citat:
Poti incepe cu acest site:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html (site facut de exadventisti din cate am inteles)
Mulțumesc, site-ul acela l-am fumat de mult! Între timp, m-am lăsat de fumat.

Citat:
Daca ar fi atat de simplu, nu s-ar mai scrie atatea carti de teologie!
Lucrurile sunt totuși simple și accesibile oricui. Poate de aceea asistăm la inflația asta de teologi, cineva trebuia să complice lucrurile...

Citat:
Si inca ceva: nu vi se pare putin cam deplasat ca adventistii (si nu numai ei) sa se creata atat de importanti incat cu ocazia evenimentelor finala sa atraga atentia intregii lumi?
Orice copil al lui Dumnezeu (în calitatea lui de prinț) este important, de aceea îi și folosește Dumnezeu oridecâte ori se întrevăd evenimente majore pentru soarta omenirii. Vai de creștinul/biserica ce nu mai are niciun mesaj de transmis în această lume!

Citat:
Ma voi mai repeta! Cunosc adventisti (din generatia 1 si 2... pe cei din a 3-a generatie nu ii pun fiindca majoritatea vor fi secularizati) care prefera sa-si ia vitamina B12 din pastile si injectii!
Sunt și eu nevoit să mă repet: nu ai cum să cunoști adventiști din generația 1 și 2, afară doar de faptul că ai venerabila vârstă de 100 de ani. Și chiar dacă te referi la adventiști (din tată-n fiu) ajunși la a 3-a generație, nu-ți pot da dreptate. Cunosc destui adventiști (din familii de adventiști generații la rând) la a 4-a generație ce nu par deloc secularizați. Sund din nefericire și astfel de exemple, însă pe aceștia nu-i întâlnești în biserică, sunt deja de mult în lume.
Interesant totuși un fenomen că tot ai adus vorba: în ultima vreme (cel puțin în biserica mea locală, dar posibil ca acest fenomen să fie mai extins) s-au botezat persoane cu bunici adventiști și părinți ortodocși. Păcat că acei bunici nu mai trăiesc să vadă roadele rugăciunilor lor...

Citat:
Chiar trebuie sa mai pomenesc de panica adventista care apare ori de cate ori se anunta o vizita a papei in America?
Hai că ești amuzant! Probabil i-ai și văzut făcându-și de urgență bagajele să fugă în munți.

Citat:
Sau de panica David Gates care ameninta la inceputul crizei ca bancile vor falimenta si care recomanda sa facem imprumuturi la banca fiindca acestea vor fii sterse dupa ce bancile vor falimenta?
Nu știu ce panicometru secret ai în dotare, însă la toate seminariile de administrare (ținute în cadrul Bisericii AZȘ) se dă sfatul să nu facem împrumuri la bănci.

Citat:
Ce spui de teoriile conspirationiste ale lui Valter Weith cu privire la Iezuitii infiltrati in biserica de parca catolicilor le-ar pasa de adventisti?
Nu cred că le este totuna, dovadă vizita papei de-acum vreo doi ani în Brazilia, că văd că ești la curent cu unele aspecte...

Citat:
E adevarat ca acesti indivizi nu au influenta asupra doctrinelor oficiale...dar ce spui de cele neoficiale (care si ele isi au originea la pionierii adventisti...)!
Originea ereziilor este la cel rău, iar Biserica totdeauna a trebuit să lupte contra lor. Tocmai de aceea, ca Biserica să rămână curată este nevoie să excludă din rândurile ei pe cei care introduc erezii și teorii nebiblice.

Citat:
Chiar era nevoie sa dau aceste exemple?
Cred că nu. Dar acum dacă ai făcut-o, sper că ești satisfăcut...

Citat:
Sabatul a fost preluat de adventisti de la baptistii de ziua a 7-a cu ocazia unor dezbateri doctrinare.
Parțial adevărat.

Citat:
Aici e problema ca nu intelegi!
Sincer, n-am înțeles ce ai vrut să spui:
Citat:
(sabatul nu sta in picioare din punct de vedere stiintific)
Reply With Quote