View Single Post
Vechi 01.10.2012, 21:56:53
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit Continuare in st.petesburg

CATEDRALA KAZANSKI

Strabatem orasul care la acea ora era aglomerat si am stat cam mult in trafic exact linga ERMITAJ ,o cladire imensa care m-a facut sa ma gindesc la inca o gogoasa de-a Aurorei ,anume faptul ca a spus,dar nu a scris in program ca eventualitate vizitarea ermitajului ceea ceea ce ar fi luat cel putin o jumatate de zi iar timp nici nu era rezervat pentru asa ceva!!!Vedem peste fluviul Neva o cladire cu o cupola impunatoare si construita in semicerc de colonade;constructia parea impunatoare si de la distanta,vazuta din microbus cit si de aproape.Este renumita catedrala din Petesburg Kazanski pe care avem norocul sa o gasim deschisa .Aci ne asezam la o coada spre a ne inchina la icoana Maicii Domnului Kazanskaia,originala,icoana care izvoraste mir din ochiul drept care se prelinge pina la gitul Maicii Domnului.La coada am intilnit romani din Satu Mare.Icoana este asezata sus pe iconostas in partea stinga cum privim ,trebuind sa urcam 2 trepte penru a ne inchina si saruta icoana ,care este foarte frumoasa si frumos imbracata in aur cred cu pietre pretioase.La pangar nu exista spre vinzare mir,iau o icoana destul de mica ,apoi au scos pe tejghea alta in care se vede cum se prelinge mirul ca o dira neagra..mi-a parut rau ca nu am facut schimb cu aceasta pentru ca cele doua icoane sub forma de fotografie erau la fel,dar aceasta era pe lemn.Am vazut o doamna de la Satu Mare care a cumparat o icoana KAZANSKAIA care era mai mare,aproape cit un format A4,cu pietre aplicate ..am ezitat,costa 1000 ruble ..dar am regretat ca nu am cumparat-o pentru ca nu voi mai avea ocazia sa merg pe acolo.Am dat pomelnice,ne-am mai uiat la pangar si la alte icoane foarte frumoase,am admirat interiorul bisericii care este foarte inalta ,sprijijita pe colonade inalte.Am revenit la icoana renumita ca mare facatare de multe minuni,sa o admir si sa ma mai inchin la aceasta minunata icoana care ma atragea ca un magnet.La iesire am facut poze in fatza catedralei cu impunatoarele ei colonade.Am vazut si o pereche in costumatie de epoca care se tot fereau spre a fi filmati din fatza.Mi-ar placea sa mai ajung vreodata pe la aceasta minunata caterala si sa ma inchin si sa ma rog la icoana Maicii Domnului Kazanskaia.
Plecam in drum de noapte spre Sortavala,dupa ce ne mai oprim la un supermarket pentru cumparaturi alimentare, pentru a ajunge spre dimineata la un port de unde plecam spre

MANASTIREA VALAAM