View Single Post
Vechi 01.10.2012, 21:01:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andravenache Vezi mesajul
Buna!

Trebuie sa recunosc ca ma intereseaza si pe mine acest subiect (ca pe orice credincios, cred). Consider ca este normal sa ne punem intrebari legate de ceea ce va fi dupa ce vom muri, cum va fi la judecata , etc.

Urmaresc de cateva zile discutiile voastre si, sincer, nu am gasit argumente in favoarea unei pareri sau a alteia. In plus, raspunsurile voastre mi se par doar niste atacuri la adresa celuilalt, fara a explica clar ce crede un ortodox si ce crede un adventist despre acest subiect.

Trebuie sa recunosc ca am nelamuriri si indoieli cu privire la ambele interpretari. Dar voi mai studia .....
Depinde ce fel de credincios esti.

Cam toti oamenii sunt credinciosi, chiar si ateii au credintele lor, axiomatice, in ciuda rationalismului aparent afisat.

Un ortodox practicant, adera la Biserica, iar daca adera la Biserica respecta si invatatura ei.

Rationalismul merge pana la un punct si depinde de gradul de trezire spirituala.

Altfel, pana si teoria reincarnarii poate parea rezonabila atat timp cat nu ai suficiente repere spirituale derivate dintr-o practica spirituala autentica.

Citat:
Dumnezeu sa ne dea tuturor intelepciune pentru a ne iubi ca fratii si a cauta intotdeauna adevarul, indiferent de doctrina pe care o avem in prezent!
Nu stiu cum vine treaba asta, dar ca sa spun clar, am prieteni (asa ii consider) adventisti, o familie care o respect mult.
Dar n-am adus niciodata in discutie religia pentru ca atunci, probabil, lucrurile cu prietenia s-ar opri aici.

Adventistii sunt f. agresivi cand e vorba de credinta lor vizavi de cea a altora.

Si ortodocsii la fel.

Si asta din cauza ca disputa in definitiv acelasi Dumnezeu care nu are mai multe versiuni ale realitatii (fizice, spirituale, morale, etc.).