Citat:
În prealabil postat de UNNOOM
Nu fi atat de sigur! Sunt destui tineri azs tinuti de parinti hiperprotectivi pe pensia (uneori medicala) lor ca sa nu calce sabatul la munca! Asta este o forma de parazitism...
|
Eu (și textul din Psalmi) vorbeam de cerșetoria efectivă. Cine se încrede în acea făgăduință, nu va ajunge nicidecum să-și cerșească pâinea.
Citat:
Si da... am vazut adventisti care cereau de mancare.
|
Da și eu am văzut, eu însumi ceream de mâncare de la mămica ori de câte ori îmi era foame.
Citat:
O lege pentru care nu am un temei rational sa o tin?
|
Cea mai irațională obiecțiune adusă Legii lui Dumnezeu ce mi-a fost dat să văd! Păi prietene, dacă nu ai "
temei rațional", respect-o măcar de frică. De frica autorității civile, că de Dumnezeu se pare că ai făcut abstracție.
Citat:
Nu mi-e jena! Prin afirmatia asta ti-ar aratat limitele de intelegere! Nu fi meschin!
Tu ai folosit primul cuvantul ghiveci pentru ceea ce reprezinta calcaiul lui Ahile al adventismului: inconstanta doctrinara din timpul parintilor fondatori in privinta unor probleme fundamentale si tensiunile care au aparut dupa moartea lor! Eu am folosit cuvantul ghiveci ca sa-ti arat ca nu ma rusinez de atitudinea ta in mod voit ignoranta in privinta istoriei religiei tale.
|
Se pare că n-ai înțeles ce-am scris... Era vorba de jena pentru argumentele tale (pe care spuneai că ești dispus să le aduci)...
Nevermind, prefer să rămân etichetat decât să mai continuăm...
Citat:
Nu zic sa iei de bun ce este acolo ci sa ajungi la o imagine de ansamblu al fenomenului adventist... patrunde putin mai adanc in ceea ce inseamna o controversa in sanul bisericii tale.
|
Pentru a-ți face o imagine de ansamblu asupra mișcării advente, e necesar să o studiezi, nu să te limitezi a consulta un sait conceput de niște frustrați. Controverse și frustrați există în fiecare confesiune creștină, dar acestea și aceștia nu definesc confesiunea. Nu trebuie să scotocesc în lada de gunoi, acolo se găsesc doar obiectele deja rejectate, ce treabă mai am cu ele? Pentru a nu înțelege iarăși greșit, m-am referit la idei și doctrine părăsite deja de mai bine de un secol, nu la oameni excluși și cu frustrări profunde (sună bine aliterația).
Citat:
Generatia 1:- adventistii convertiti inainte de revolutie si imediat dupa revolutie (cel tarziu din '96)
Generatia 2: -copii adventistilor convertiti la adventism inainte de revolutie nou convertitii la adventism intre 1996 - 2005 (este un interval pe care l-am perceput in mod intuitiv dupa ce am inteles diferentele de mentaliate )
Generatia 3: -tineri nascuti intre 1985 si 1995 care sunt expusi la internet
|
Am înțeles. Ai un sistem propriu de socotire a generațiilor AZȘ. Ei bine, prima generație AZȘ (în România) este cea pe la 1880.
Citat:
Apropo... care sunt recomandarile Elenei White cu privire la lungimea fustei (ca sa intru putin in anecdoticul cu care sunt familiarizati cei din cercurile adventiste)?
|
Nu e nevoie să intri în "
anecdotic", pentru că ești deja acolo: cunoști adventismul doar la nivel anecdotic. Și ca să-ți demonstrez pe subiect: Contrar așteptărilor tale, recomandarea Ellenei White pentru surorile din vremea ei, era ca să-și scurteze (!!) lungimea fustelor. Erau la modă fustele foarte lungi ce măturau pământul, iar recomandarea ținea cont de rațiuni de economie/ergonomie, modestie și igienă.
Citat:
Ca tot sunt la capitolul asta... vezi care este rata adulterului in biserica! Intreaba-l pe Norel Iacob in privinta asta
|
Norel Iacob nu este Dumnezeu, căci doar El știe care e rata adulterului în biserică, iar dacă te referi la cazurile de adulter aflate și supuse disciplinei Bisericii, rata e foarte mică.
Citat:
Pe vremea cand Curierul Adentist era gratis in format pdf pe internet
|
La fel este și astăzi.
Citat:
am vazut niste statistici cu privire la violenta in familiile adventiste! Aceste statistici nu arata o diferenta majora intre adventisti si cei neadventisti...
|
Serios? Hai, uimește-ne cu statistica ceea pentru a ne demonstra că nu e o minciunică (ori minciunoaie)!
Citat:
Mai reduceti va rog frumos putin din sentimentul de superioritate pe care il aveti voi adventistii!
|
Aceasta e o altă prejudecată a ne-adventiștilor, probabil alimentată de oareșce complexe... Ți-aș spune mai multe, însă oricum nu m-ai crede...
Citat:
Unii chiar au plecat prin munti!
|
... și au trăit acolo până la adânci bătrâneți... și-am încăle...
Citat:
Care e partea neadevarata sau partea lipsa?
|
Partea lipsă este Scriptura, studiul Scripturii și conducerea Duhului Sfânt spre "
tot adevărul".
Citat:
Off! Mda! Ti-as trimite niste link-uri la niste surse adventiste de nivel "inalt" care ridica in mod direct si deschis anumite probleme tinute mai sub pres de adventisti... Dar categoric nu voi face asta... Nu voi face asta aici.
|
Mda! Am înțeles: o vei face
dincolo.
Citat:
Apropo...
Ce zici de vitamina B12 pe care si-o injecteaza unii adventisti sau o inghit sub forma de capsule!?
|
Subtilă formularea "
și-o injectează", trebuie să recunosc... Ce zic? Zic că nu sunt suficient informați, atâta tot... În rest care e problema?