View Single Post
Vechi 02.10.2012, 20:44:37
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Chiar, pacat ca nu ai pastrat nimic de la adventisti, dupa cate ai vazut nu ai nici macar o vorba buna de spus.
Peste tot sunt oameni buni si oameni rai! Am ceva personal impotriva anumitor "manifestari"!

Si inca ceva: am recunoscut aici pe forum importanta adventistilor in sistemul medical american.
De asemenea il apreciez in mod special pe Ben Carson (iar filmul cu biografia lui l-am vazut de cateva ori - chiar si intr-o biserica ortodoxa).

De asemenea cunosc o multime de alti oameni care fac lucruri deosebite din orice religie!
http://www.ted.com/talks/lang/en/fie...ng_manual.html
(este subtritat si limba romana)

Citat:
Despre David Gates, de exemplu, se pot spune foarte multe lucruri bune.
Corect, somnul ratiunii naste monstri dar si ingeri... acum depinde de noroc! Daca si-ar vedea de treaba (evanghelizari si binefacere) nu as avea nimic cu el! Insa daca intra in amenintari apocaliptice stupide... prefer sa dau cu tot adventistmul lui de pamant.
Citat:
El si Sebastian Tirtirau sunt printre putinii care au renuntat la sine ca sa faca ceva bun in lumea asta si nu stiu cati dintre noi au facut macar a zecea parte din ce a facut David Gates, si aici ma refer la umblarea cu Dumnezeu.
Il vad pe Sebastian ca pe un adevarat explorator. Cat despre "umblarea cu Dumnezeu" am indoieli(am motivele mele... ).
Citat:
Se pare insa ca cearta si contrazicerea sunt mai dulci, mai ales cand "aroganta" interlocutorului imi raneste propriul orgoliu, caci nu sunt cu nimic mai bun ca el. Chiar nu va puteti intelege?

[P.S. Nu sunt adventist]
Intentia mea e doar una in privinta adventismului... adica expunerea punctelor vulnerabile:incombatibilitatea doctrinei literare a sabatului cu situatia civilizatiei umane contemporane, mandria neintemeiata (am argumentat ca adventistii nu sunt cu nimic mai buni decat neadventistii-la capitolul asta osutafaraunu evita sa-mi raspunda ) si anumite evenimente istorice ale bisericii adventiste care pot arunca indoiala asupra pretentiilor pe care le ridica (se cred cei care detin tot adevarul.... ceva similar cred si mormonii despre ei insisi) .

Am avut tangente cu adventismul multi ani... Am priceput in ce consta religia. Am inteles in ce consta mecanismele de suprimare a individualitatii. Am fost o victima a sectarismului... cu greu am avut puterea sa ma rup... Acum sunt liber... gandesc singur cu mintea mea.

Dupa ce expun punctele vulnerabile ale adventismului, trec la urmatoarea victima (o alta religie cu un mecanism psihologic eficient pentru suprimarea a individului si transformarea lui intr-un "soldat" care nu poate iesi din niste canoane de gandire).
Reply With Quote