View Single Post
Vechi 03.10.2012, 12:46:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Adeptii creationismului ad litteram nu fac decat copy si paste la ce spun altiiv (inclusiv Sfinti), fara ca ei sa inteleaga notiuni cosmologice de baza: spatiu, timp, gravitatie, materie, energie, atomi... lumina...
Si dupa acest mesaj ai dat cinci mesaje de copy-paste. Dar uite ca eu si altii am dat citate din sfinti, tu reproduci ce spune un stilist, preluat de doi teologi modernisti (cu conceptii ecumeniste) de la noi. Si tu ai aceleasi cocneptii ecumeniste, acum vad ca din aceasta cauza e afinitatea pentru aceasat teorie. Cred ca un ecumenist serios care se respecta crede si alte devieri de la dreapta credinta, ca Big-Bang-ul, teoria evolutionista, chiar si putin panteism.
Deocamdata nu ai dat si dovezi pentru aceasta teorie absurda, ca de fapt ea e baza, adica teoria evolutionista. Cum scrie si Adrian Lemeni (care, spre deosebire de altii care au scris despre teologie are si studii din stiinta si s-a preocupat de evolutionism si creationism, nu a copiat doar citate din Kalomiros), este o teorie care e contrazisa de cercetarile stiintifice, nu are rost sa mai vorbim de evolutionismul teist. Din fericire nu am prins si teoria lamarckismului teist, pe vremea aia nu era in voga ecumenismul.
Cei ce au conceptii ecumeniste si sustin evolutionismul teist nu au avut probleme sa peia teoria si explicatiile de la un stilist (de fapt mai multi care au avut tangenta cu stilismul), pentru ca si Cuv. Paisie Aghioritul spunea ca ecumensimul si stilismul sunt doua fete ale aceleiasi monede, o indepartare de la dreapta credinta.