View Single Post
Vechi 04.10.2012, 09:54:44
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
da, dar Dumnezeu a lasat in asa fel incat spermatozoizii si ovulele sa se distruga singuri, fie prin polutii nocturne (spermatozoizii), iar ovulele sunt eliminate la ciclu, iar daca principiul vital ar fi in spermatozoizi sau in ovule, Dumnezeu nu ar lasa ca viata sa fie distrusa; altfel stau lucrurile in cazul celulei-ou care reprezinta o viata, o noua persoana, un suflet ! aceea daca o distrugem este pacat.
"Spovedania o primeste Dumnezeu, iar preotul da iertare in numele Mantuitorului. In familiile cu pacate grave, nespovedite si fara pocainta, apar copii cu grave infirmitati fizice si psihice. In timpul spovedaniei, Ingerul tau pazitor sta in dreapta ta cu sabia scoasa si porunceste diavolului: "Iesi ca te-a pârât". Acesta raspunde: "Eu stau pentru ca nu a spus așa cum a făcut". Daca ai spus corect pacatul, diavolul pleaca de la tine si trece in spatele preotului. Preotia este prin urmare o cruce greu de dus.
!Pacatul ramane daca:
- spui ca te-a indemnat altul (mama, sora, colega etc);
- spui prea incet incat preotul nu aude;
- spui pacatul sub o forma prea usoara, din rusine sau din mandrie;
- te-ai spovedit incorect;
- nu indeplinesti Canonul randuit de preot.
Orice păcat este greu și piedică la mântuire. La fel de grele pot fi cele ușoare ca și cele grele. Unii se feresc să nu facă păcate mari și grele dar, pe cele ușoare le fac cu duiumul. Așa mi-a zis cândva, cineva:
- Părinte, eu am grijă ca păcatele mari să nu le fac, de cele mici nu trebuie să mă feresc prea mult, pe cele mici le iartă Dumnezeu!
- Ia ascultă dumneata! Felul cum gândești și pui problema, faci păcat împotriva Duhului Sfânt. Faci păcatele cu convingerea că, Dumnezeu este Bun și iartă. Atunci, când faci păcatul bazându-te pe prea marea încredere în bunătatea lui Dumnezeu, acel păcat este îndreptat împotriva Duhului Sfânt. Aceste păcate, fie ele cât de mici, Dumnezeu nu le iartă. În al doilea rând, vreau să te întreb ceva, dacă pui într-un sac un bolovan mare cu care ai umplut sacul, iar în alt sac torni nisip până l-ai umplut, care din cei doi saci cântăresc mai mult, cel cu bolovanul sau cel cu nisip? După ce stă puțin pe gânduri îmi răspunde:
- Amândoi sacii, cântăresc la fel!
- Vezi! Tot așa este și cu păcatele, degeaba te ferești numai de păcatele mari și grele, dacă nu te ferești și de cele mici. Ele fiind multe, greutatea se adună fără să bagi de seamă și, trage sufletul la iad."
(Sfantul Părinte Ilarion Argatu)

@Conel.Urs Iata cum sta treaba cu pacatul mic. Oricum, oficial, Biserica Ortodoxa nu aproba contraceptivele, si aici intra si prezervativul. Inteleg pe de-o parte ce vrei sa zici cu raul mai mic, dar tare mie ca nu cumva oamenii aceia care aleg raul mai mic, ca le-a zis parintele-tot pe el o sa dea vina oamenii-, sa nu se culce pe o ureche, in loc sa incerce sa se indrepte si sa sporeasca duhovniceste. E mai bine ca duhovnicul sa il scuture, sa il atentioneze, sa il invete ce spune ortodoxia, sa lucreze cu el pana cand renunta la acel mic rau, caci acel rau mic poate fi biletul nostru expres spre iad.
Reply With Quote