View Single Post
Vechi 04.10.2012, 14:32:45
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
"Reclamația" de la începutul acestui topic se referă la lungimea privegherii de bucurie din noaptea de Înviere asta însemnând Utrenia Învierii și Liturghia pascală care, în cele mai multe locuri, ocupă o noapte întreagă. Este într-adevăr o încercare mai dificilă pentru creștinii cu ritm de viață preponderent diurn. În mod normal, bucuria momentului covârșește efortul depus, dar se întâmplă să apară și nemulțumiri mai ales printre cei care trăiesc momentul de pe poziții mai mult folclorice decât duhovnicești. Un lucru e clar ca lumina zilei. La durata slujbelor nu se poate umbla chiar dacă enoriașii numulțumiți amenință cu migrația spre grupările postcreștine unde oamenii se adună doar să mai socializeze, nu să se întâlnească cu Hristos.
Cine merge la Manastirea Petru Voda, are posibilitatea sa participe la priveghere de toata noaptea, pana la ora 6 dimineata.
Am fost la asa privegheri si spre surprinderea mea, dupa o noapte nedormita, urmata de 2 ore de somn, am fost mult mai fresh, decat dupa un somn de o noapte. Este o noapte de nevointa, in care stam ori in picioare, ori in genunchi, dar Dumnezeu ne ajuta sa ne depasim fortele si sa rezistam. Si cu ce bucurie plecam de la biserica dupa asa o priveghere!
Reply With Quote