Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
- spuneti-mi va rog de unde pot sa cumpar icoana cuviosului sau mucenicului lui Hristos, Socrate . Pe cea a apostolului Pavel am gasit-o dar pe a cuviosului Socrate inca nu ! Am citi , la voi, ca el ar fi pus bazele cunoasterii personale, probabil, printr-o butada din a doua sa epistola catre vamesi ... sau catre farisei... cam asa ceva !
|
Pe Socrate il gasesti pictat pe zidurile manastorii Moldovita (sau era Sucevita sau Voronet? Am uitat exact; dar i-am vazut si eu candva). Printre alti filozofi antici pe care acei zugravi i-au considerat ca fiind si ei
intr-un fel
inaintemergatori ai lui Hristos.
De altfel, chiar sfantul Pavel citeaza un scriitor antic (ii stiam si numele dar de, de cand cu sarcinile, memoria mi s-a slabit; sau o fi varsta, neicusorule, puicusorule?) care spunea ceva despre adevar, daca nu ma insel (ca metroul mai adineaurea, zdranga sdranga, si clopoteii lica lica.. aaaah, oups, dar poate nici pe Caragiale nu ar trebui sa-l citam, ca nu e sfant parinte).
Dar tu, Zaharia, ai hotarat ca ar trebui sa citam numai ortodocsi puri si duri.. ;-)