View Single Post
Vechi 05.10.2012, 20:58:01
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Trebuie cititi in tot contextul. Sectarii iau fraze din Biblie si le dau, scoase din context, un sens fals. Se poate face asta si cu parintii si teologii.
Ceea ce ai inteles tu este contrar traditiei ortodoxe, crede-ma, Anca.
Sa te lamureasca Ioan Cezar si Eugen atunci. Ti-am mai zis si acum doi ani si pe mine nu ma crezi. Inteleg, pentru ca am studiat in occident si nu in Romania, ca nu ai incredere in mine, dar pe el si pe altii care au studiat in Romania poate ii crezi.. ;-)
Daca Pr. Staniloae gaseste de cuviinta sa citeze doar atat din Sf. Maxim Marturisitorul referitor la placere, restul citatului referindu-se la Iisus Hristos, Care isi gaseste inceputul intr-o nastere fara voluptate pacatoasa, atunci nu consider ca am scos din context, dand un inteles gresit spuselor.
In rest, ai dreptate: nu ma incred in parerile nimanui, ci doar in scrierile sfintilor, care vorbesc din stiute, nu din imaginatie. M-am ars dand crezare unora, care vorbeau de la ei, asa ca Fani te rog sa ma ierti ca nu iau drept buna orice afirmatie, mai ales cand nu e insotita si de un citat sau macar de trimitere la o lucrare.
Au existat multi sfinti, care au fost casatoriti, dar din cate am citit, acestia au ajuns la sfintenie si indumnezeire abia dupa ce sotia sau sotul au murit, iar ei, liberi de orice legatura trupeasca, s-au putut concentra asupra dragostei lor pentru Dumnezeu. Primul, care imi vine in minte, este Sf. Luca al Crimeei, dar sunt si altii.
Reply With Quote