View Single Post
Vechi 05.10.2012, 22:25:29
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
ce faceti, fratilor, reinventati ortodoxia?
AUzi...abstinenta sexuala ortodoxa...Abstinenta ortodoxa e diferita de cea catolica sau cum?
De unde pana unde ideea ca trebuie practicata abstinata si ai drept la relatiile conjugale doar cand vrei copii? O alta aberatie marca Demetrius.

De abstinenta atunci cand nu mai doresti sa ai copii...am auzit.Dar de abstinenta in toate perioadele, cu dezlegare doar cand vrei sa faci copii...ba.

E pacat sa separi unirea conjugala de nasterea de prunci.Dar relatia conjugala intre soti e binecuvantata de biserica, chiar in cadru taine cununiei vedem lucrul asta, cand se roaga ptr miri sa aibe pat neintinat.

Nu inseamna ca e mai putin ortodox omul care se bucura de relatia cu sotia sa, dar care in acelasi timp nu opreste nasterea de prunci. Din punctul meu de vedere acesta e modul autentic de barbat ortodox(nu vorbim de monahi, care intra in alta categorie).

Cred ca asta e o extrema periculoasa. O extrema care poate prejudicia serios viata de familie. O vad ca si cum am apela la un prieten doar atunci cand urmaresti un scop.Pana la urma prietenul se va intrista, simtind ca profiti de el. Asa si aici: daca te atingi de sot/sotie doar cand vrei copii atunci in mod sigur o vei rani. Si o vei priva de un drept legitim dobandit prin taina cununiei.
Plus ca mai e si ispita de a ne crede "mai autentici", asa cum zicea cineva mai inainte, niste mici sfintisori.
Corect. Așa mi-a spus și părintele.
Eu aș adăuga doar atât- e ușor să trăiești în curăție trupească atunci când ai 50-60 de ani deși s-ar putea ca unul din cei doi să nu fie la fel de dornic de sfințire și să o ia razna chiar și la această vârstă.
Reply With Quote