Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Cred ca cele mai multe tinere avorteaza de rusine!!!!Nu pot face fata presiunii generate de o anumita conduita sociala(daca ai copil fiind necasatorita,esti o lepadatura).
Daca societatea ar fi crestina cu adevarat nu ar mai judeca aspru greselile celorlalti si nici nu si-ar permite sa-si bata joc de oameni mai...naivi!
Multe tinere sunt terorizate de autoritatea nefireasca a familiilor lor;desi ce conteaza mai mult in ochii Lui Dumnezeu decat sa-ti ierti fiica pt greseala facuta si s-o ajuti pe acest drum insinuos?!?
|
Ai mare dreptate Yasmina, rusinea si neputinta suportarii consecintelor. Iar noi, cei ce ne consideram buni crestini, cadem test dupa test in viata de zi cu zi. Cat de usor putem sa facem atatea lucruri bune, rugaciuni, pelerinaje, milostenii, etc, dar cand suntem pusi fata in fata cu greselile aproapelui, nu putem sa uitam, nu putem sa iertam, nu reusim sa nu judecam.
Citat:
În prealabil postat de Yasmina
In concluzie,si parinti si copii se feresc de rusine,de dezaprobarea sociala si de ironia cunoscutilor.Majoritatea parintilor fac educatie sexuala prin teroare:"daca ramai insarcinata te dau pe strada",fara a atinge niste resorturi mai subtile ale vastei probleme care este sexualitatea.
Atata stiu unii,nici ei nu au avut parte de mai ample explicatii si divagatii.
Uneori necazurile se tin mana-n mana cu prostia,si prostia are niste note de plata...mama,mama!!!
|
Nu cred ca lipsa explicatiilor in aceasta privinta este cauza, mai degraba lipsa unei relatii autentice intre parinte si copil. Dar mai presus de toate este importanta educatia crestina, frica si iubirea de Dumnezeu, acestea il ajuta pe tanar sa nu savarseasca acest grav pacat.