Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Ai mare dreptate Yasmina, rusinea si neputinta suportarii consecintelor. Iar noi, cei ce ne consideram buni crestini, cadem test dupa test in viata de zi cu zi. Cat de usor putem sa facem atatea lucruri bune, rugaciuni, pelerinaje, milostenii, etc, dar cand suntem pusi fata in fata cu greselile aproapelui, nu putem sa uitam, nu putem sa iertam, nu reusim sa nu judecam.
Nu cred ca lipsa explicatiilor in aceasta privinta este cauza, mai degraba lipsa unei relatii autentice intre parinte si copil. Dar mai presus de toate este importanta educatia crestina, frica si iubirea de Dumnezeu, acestea il ajuta pe tanar sa nu savarseasca acest grav pacat.
|
Poate mai sunt si exceptii,cand dragostea de Dumnezeu si intelepciunea dau roade la varsta adolescentei...dar acum,serios vorbind cati dintre adolescenti/tineri cunosc pe deplin dogmatica crestina astfel incat sa se tina departe de necazuri si sa nu cada in pacate???
Imi amintesc ca eu de exemplu,nu lipseam de la biserica in adolescenta,posteam,ma rugam dar fumam si ma minunam de ce nu ma pot impartasi?!!
Cei credinciosi din familie,nu-mi puteau da raspunsuri la intrebarea"de ce este pacat?"Este pacat,si gata!
Ori asta nu-i indeajuns pt nimeni!Nimeni nu mi-a spus ca acest obicei ma lipseste de prezenta lui Dumnezeu(ca definitie a pacatului).